Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najdôležitejší zápas posledného kola sa hrá v Nových Zámkoch, Trenčín chce do šestky

NOVÉ ZÁMKY - Nesmierne dôležitý podtón bude mať zápas posledného kola základnej časti medzi Novými Zámkami a Trenčínom, pretože to bude priamy súboj o šieste miesto.
Zdroj: 31123
Zdieľajte:

Aktuálne sa na ňom so ziskom 92 bodov nachádza MHC Nové Zámky, avšak Dukla Trenčín má len o dva menej, takže v prípade výhry za tri body by sa dostala na úkor domáceho tímu do play-off, zatiaľ čo Novozámčania by putovali do kvalifikácie o play-off.

Prečítajte si aj

VIDEO Lundqvist neudržal slzy: Bol to priateľ

Každý iný výsledok posúva ďalej zverencov Milana Jančušku. V prípade rovnosti bodov postupujú Zámčania, pretože rozhodujú vzájomné stretnutia. V tejto sezóne vyhral celok z južného Slovenska všetky štyri, postupne 4:2 (doma), 4:0 (von), 3:1 (doma) a 2:1 (von).

Nové Zámky šesťkrát po sebe v posledných šiestich dueloch odmietli potvrdenie účasti v play-off, pretože keby počas týchto stretnutí získali aspoň o bod viac, tak by sa nemuseli strachovať do posledného kola. "Jančuškovci" vyhrali dvakrát po predĺžení proti Detve a Miškolcu, bod uchmatli Košiciam, lenže predtým s DVTK prehrali a rovnako tak nestačili v posledných dvoch kolách na Liptovský Mikuláš a Banskú Bystricu.

Prečítajte si aj

Pohár Dušana Pašeka v správnych rukách, Bystričania chcú aj Dzurillov

"Musíme bojovať až do konca. V utorok to bude veľký boj o šieste miesto s Trenčínom. Dúfame, že to uhráme," hovorí Henrich Ručkay: "Vieme, čo nás čaká v utorok s Trenčínom, hráme o šestku," doplnil asistent trénera Jerguš Bača.

Pri Dukle sa zdalo, že na postup do play-off to už nebude a v niektorých rozhovoroch aj jej hráči naznačili, že počítajú s účasťou v kvalifikácii. Teraz je však všetko inak. Mužstvo okolo Petra Oremusa našlo sily na to, aby predviedlo skvelý comeback, ktorý môže v utorok dokonať. Trenčín vo februári vyhral päť zo siedmich duelov, zvládol aj posledné tri proti Zvolenu, Detve a naposledy Miškolcu.

Prečítajte si aj

Lintner krotí emócie, konanie SZĽH považuje za nerozumné

"Pred nami je zápas sezóny. Urobíme všetko pre to, aby sme sa po ňom tešili. Recept na úspech nepoznáme. Jednoducho musíme zo seba vydať všetko a vyhrať v riadnom hracom čase,“ povedal brankár Michal Valent.

ANKETA: Kto postúpi zo šiesteho miesta do play-off?

  • MHC Nové Zámky

    44%

  • Dukla Trenčín

    56%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články