Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lintner krotí emócie, konanie SZĽH považuje za nerozumné

BRATISLAVA - Súčasnú Tipsport ligu síce riadi Pro-Hokej, ale zmluva so SZĽH je platná len do 30. apríla 2019. Potom chce žezlo prebrať práve zväz.
Zdroj: 30876
Zdieľajte:

Súčasný riaditeľ Pro-Hokeja Richard Linter považuje takýto krok za nerozumný: "Táto téma existuje už nejaký čas, iniciovali sme preto veľké množstvo stretnutí, na ktorých sme prezentovali záujem diskutovať o možných pripomienkach k existujúcemu systému. Do dnešného dňa sme sa nedozvedeli jeden argument či dôvod, prečo by Pro-Hokej naďalej nemal úspešne riadiť extraligu.

Prečítajte si aj

Presne takýto výkon sme potrebovali, hovorí líder tímu hrajúceho s obrancami v útoku

V súčasnej situácii, keď musíme popri chystaní play-off pripravovať ligu aj na nasledujúci ročník, ohrozuje otváranie takejto debaty stabilitu a dôveryhodnosť slovenského hokeja voči hráčom, sponzorom a v neposlednom rade hokejovým fanúšikom. Vnímam to ako nerozumné konanie v rozpore so záujmami ligových klubov, ktoré prostredníctvom svojho riaditeľa a predstavenstva spoločnosti predostreli svoj postoj na zasadnutí výkonného výboru SZĽH," povedal Lintner pre piatkové vydanie denníka Šport.

"Zo strany vedenia zväzu, ktorému sa o štyri mesiace skončí mandát, mi prídu tieto kroky prekvapujúce a v situácii, keď má plné ruky práce so svojou originálnou agendou, aj nerozumné. Ak nepríde k predĺženiu zmluvy s Pro-Hokejom o riadení najvyššej súťaže, budeme situáciu riešiť s novozvoleným vedením slovenského hokeja po júnovom kongrese, čo však vnesie do slovenského hokeja diel neistoty v pomerne pokročilom období pred štartom novej sezóny," pokračoval Lintner.

Prečítajte si aj

Zanikne Pro-hokej? Cieľom je zvýšiť záujem o náš hokej

"V súčasnosti prebiehajú rokovania na úrovni vedenia SZĽH, klubov, výkonného výboru SZĽH a Pro-Hokeja. Zatiaľ sú otvorené všetky možnosti. O ďalšom postupe v tejto veci budeme informovať po skončení prebiehajúcej sezóny," odznelo v oficiálnom zväzovom stanovisku.

ANKETA: Kto by mal riadiť Tipsport ligu,

  • Pro-Hokej

    34%

  • SZĽH

    66%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: denník Šport, SZĽH

Diskusia

Podobné články