Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad základnej časti: Najvydarenejšie posily

BRATISLAVA - Nesmierne zaujímavá základná časť je na konci, my si v mnohých článkoch detailne rozoberieme štatistiky aj najdôležitejšie udalosti.
Zdroj: 30328
Zdieľajte:

Pozreli sme sa aj na vydarené posily. Začíname do Banskej Bystrice, kde sa vrátil Brock Higgs, ktorý bol v tejto sezóne zranený a vynechal niekoľko duelov, ale keď hral, tak zbieral v priemere takmer neuveriteľný bod na jeden zápas! Správnou trefou bol aj obranca Ben Marshall, ktorý mal hlavne v úvode ročníka problém s defenzívnou činnosťou, lenže tento mierne nedostatok eliminoval a dokonca sa stal najproduktívnejším obrancom súťaže (12+34). Failleho a Asselina zas náramne dobre v prvej formácii doplnil Eric Selleck, takže ani on v tomto článku nesmie chýbať.

Prečítajte si aj

Prehľad základnej časti: Brankári, ktorí bodovali

V Nitre sa radujú z návratu Samuela Bučeka, ktorý chytil výbornú, možno až reprezentačnú formu, keďže jeho šanca na MS žije. Mladík je ťahúňov ofenzívy tímu, ktorý vsietil najviac gólov. Lane Scheidl a Kale Kerbashian boli tiež správnym zásahom. Juraj Majdan zbiera viac, ako bod na stretnutie a výborne zapadol aj Dalibor Bortňák.

Prečítajte si aj

Prehľad základnej časti: Hattrickov bolo pätnásť, po dva si pripísali Magosi a Faille

Medzi najproduktívnekjších hráčov súťaže sa zaradil Radovan Puliš, ten sa z Detvy dostal znova do národného tímu. Košice našli výborného centra v podobe Evana Bropheyho, do mužstva zapadol aj Marcel Haščák. ofenzívnu silu Miškolca zas zvýšil Slovinec Žiga Pance. O brankárovi Ádamovi Váyovi potom snáď ani netreba hovoriť, za neho hovoria jeho štatistiky. Do Trenčína sa vrátil Milan Bartovič, ktorý mal síce zdravotné problémy, no dokáže zbierať bodov a vo vyraďovacej časti môžu byť jeho skúsenosti neoceniteľné.

Prečítajte si aj

Prehľad základnej časti: Najproduktívnejší hráči v oslabeniach

HKM Zvolen vytvoril výborný brankársky tandem MacKenzie Skapski - Tomáš Tomek, do obrany pred sezónou pribudol ofenzívny Davis Vandane, počas nej zas skúsený a defenzívy Matt Fraser. Poprad mal tiež dobrý čuch na hráčov ako brankár Tomáš Vošvrda, obranca Arturs Salija, Fín Keni Karalahti, navrátilec Marek Zagrapan alebo zámorský útočník Justin Buzzeo. Novým Zámkom výborne padli príchody kanadských zadákov Matta Hendersona a Patricka Kudlu, taktiež brankára Mateja Kristína či skúseností v útoku, ktoré obstarali Henrich Ručkay, Tomáš Pospíšil, Anderas Štrauch, Tomáš Urban a Filip Bajtek.

Prečítajte si aj

Prehľad základnej časti: Trestné strieľania a nájazdy po zápase
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články