Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Presne takýto výkon sme potrebovali, hovorí líder tímu hrajúceho s obrancami v útoku

ZVOLEN - Hokejisti Zvolena dokázali po troch prehrách nad Popradom, Banskou Bystricou a Trenčínom konečne bodovať naplno, keď doma zdolali presvedčivo 3:0 MAC Budapešť.
Zdroj: 31114
Zdieľajte:

Zverenci Andreja Podkonického hrali zodpovedne od prvej do poslednej minúty a nepripustili žiadne prekvapenie: "Bol to náročný zápas. Vieme, že Budapešť je nepríjemný súper. My sme si však plnili povinnosti, ktoré sme si určili pred zápasom. Presne takýto výkon sme potrebovali. Celých šesťdesiat minút sme plnili všetky pokyny. Potrebovali sme sa už dostať z toho, kedy sme dostávali zbytočné góly, ktoré nás stáli body," uvedomuje si útočník Milan Kytnár, ktorý prispel dvomi gólmi: "Som spokojný hlavne s výhrou, pretože sme ju už potrebovali," doplnil.

Prečítajte si aj

Zvolen vyhral dôležitý zápas proti MAC, Trenčín vysoko zdolal Detvu

"Som veľmi rád, že sme zvládli toto ťažké stretnutie a konečne sme po tých troch prehrách vyhrali. Vytvorili sme si veľa šancí, ale hostia sú dobrí v protiútokoch, čo aj potvrdzovali celý zápas, vytvorili si tiež nebezpečné možnosti. Tie pochytal výborný Skapski. Som rád, že sme si v tretej tretine udržali vedenie 2:0 a pridali sme gól v závere do prázdnej bránky," hodnotil tréner Andrej Podkonický.

Po dlhšej odmlke sa do hry vrátil obranca Adam Drgoň, ktorého znova neposlúchalo zdravie: "Cítil som sa fajn, triesla držia, takže som s tým veľmi spokojný. Trochu ešte potrénujem a bude to v poriadku," hovorí hráč, ktorý pre zranenie vynechal už dva reprezentačné zrazy: "Taký je hokej. Beriem to tak, že sa to proste stalo. Nemôžem sa nad tým nejako zamýšľať," tvrdí.

Prečítajte si aj

Vysokoškoláci cestujú na Univerziádu do Krasnojarsku, nominácia je uzavretá

Zvolen však trápia zranenia vo väčšom rozsahu, hlavne v ofenzíve, a tak nastupujú v útokoch obrancovia. Nedávno si to vyskúšal Michal Roman, proti MAC aj Kanaďan Davis Vandane: "Pár chalanov z obrany hralo v útoku, kde odviedli dobrú robotu. Hráme dobre a zodpovedne v obrannom pásme. Všetko sa vyvíja od defenzívy, čo sme zvládli," dodal Drgoň.

"Myslím si, že sme hrali dobre, ale nie až natoľko, aby sme Zvolen zdolali. Ak sme chceli pomýšľať na víťazstvo, tak by sme museli podať výborný výkon a to sa nestalo. V defenzíve to bolo dobré, držal nás aj brankár. V útoku sme si tiež vytvorili niekoľko šancí, ale žiaľ nepodarilo sa nám skórovať. Mohli sme byť radi, že to bolo len o dva góly. Ak chceme vyhrať, musíme dať aj my nejaký gól a to sa nepodarilo. Sme však radi, že si môžeme v Tipsport Lige zahrať aspoň kvalifikáciu o play off," vyjadril sa tréner MAC Budapešť Gergely Majoross.

Prečítajte si aj

Országh Cup 2019 aj s tímom nášho portálu, stali sme sa mediálnym partnerom turnaja
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články