Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najdôležitejších zápasov v závere základnej časti Tipsport ligy

BRATISLAVA - Do konca základnej časti ostávajú v Tipsport lige už len tri kolá a iba sedemnásť zápasov. Stále je o čo hrať. Vybrali sme päť najdôležitejších stretnutí.
Zdroj: 29518
Zdieľajte:

MsHK Žilina - MHK 32 Liptovský Mikuláš (22.2. o 17:30)

V súboji dvoch tímov z chvosta tabuľky pôjde o veľa hlavne domácim, pretože v prípade prehry budú mať istú baráž. Ak ale vyhrá Žilina, tak šanca na jedenástu priečku ešte ožije. Aktuálne majú jedenásti Liptáci 55 bodov a teoretickú šancu na kvalifikáciu play-off, nakoľko desiaty MAC Budapešť má o šesť bodov viac. MsHK Žilina ich má na konte 49, čiže náskok na MHK 32 môže skresať na tri body.

Prečítajte si aj

Tipsport liga uzavrie základnú časť, zostávajú už len tri kolá

HC Košice - HK Nitra (22.2. o 17:30)

"Oceliari" sa nachádzajú na treťom mieste so ziskom 103 bodov, Nitra je piata a má bodov 101. Medzi nimi je ešte Poprad, ktorý však má o jeden duel menej a navyše mu po skončení ročníka odrátajú tri body, takže na konci základnej časti môže mať 98, alebo najviac 104. Zdá sa preto, že práve medzi Košicami a Nitrou sa rozhodne o treťom mieste, k čomu výrazne napovie aj piatkový duel. Teoreticky je tu šanca predbehnúť druhý Zvolen, ktorý má 105 bodov. HKM by však musel zaváhať.

Dukla Trenčín - DVTK Jegesmedvék Miškolc (24.2. o 17:00)

Medzi týmito dvomi mužstvami by sa malo rozhodovať o siedmej pozícii a tým pádom lepšej možnosti pre kvalifikáciu play-off. Horšie ako na ôsmom mieste nemôže skončiť ani jeden, takže istotu výhody začiatku v domácom prostredí má ako Miškolc, tak aj Trenčín. DVTK má 85 bodov, o jeden viac ako "vojaci". Oba celky ešte majú teoretickú šancu poskočiť na šieste miesto, kde sú 92-bodové Nové Zámky. Tým však stačí raz vyhrať a je po problémy.

Prečítajte si aj

IIHF spokojná s prípravami, ešte sa riešia svetlá a tlačové centrum

HK Nitra - HKM Zvolen (24.2. o 17:30)

Nitra môže zažiť skvelý finiš. Má síce ťažký žreb, avšak ak by zvládla všetky tri stretnutia, teoreticky by sa mohla vyšvihnúť na druhú priečku. Už v piatok sa môže dostať cez Košice na tretiu pozíciu, v nedeľu by potom mohla predbehnúť aj Zvolen, ktorý má teraz o štyri body viac. Na to však "Corgoni" potrebujú zaváhanie HKM proti MAC Budapešť. Ročník Nitra ukončí v Detve.

MHC Nové Zámky - HK Dukla Trenčín (26.2. o 17:30)

Novozámčania majú pred sebou už len dva zápasy a náskok siedmich bodov na siedmy Miškolc a ôsmich pred ôsmim Trenčínom. Ak by teda tím z južného Slovenska prehral oba svoje stretnutia a Trenčín alebo Miškolc vyhrali všetky tri mohli by ísť na šiestu priečku. My sa však skôr prikláňame k možnosti, že to v elitnej šestke ostane v rovnakom zložení.

Prečítajte si aj

Hokej v Holandsku ide kvalitou nahor, Bezák popri ňom študuje a myslí na budúcnosť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články