Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipsport liga uzavrie základnú časť, zostávajú už len tri kolá

BRATISLAVA - Už len tri kolá ostávajú do konca základnej časti. V nich sa rozhodne o konečnom rozložení tímov v tabuľke a v ich postupe do play-off, kvalifikácie o play-off či baráže.
Zdroj: 31064
Zdieľajte:

Pred záverečnou časťou má najlepšiu pozíciu HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ktorý po reprezentačnej prestávke vyhral všetky tri zápasy a to aj proti dvom tabuľkovým susedom. Najskôr si udržal druhú priečku pri výhre nad Košicami, potom zdolal aj HKM Zvolen na jeho ľade a poskočil na prvé miesto, ktoré poistil jednoznačnou výhrou proti Detve. Aj keď začiatok bol kostrbatý.

Prečítajte si aj

Hokej v Holandsku ide kvalitou nahor, Bezák popri ňom študuje a myslí na budúcnosť

V ceste "baranov" k víťazstvu v základnej časti ostávajú už len traja súperi. Miškolc, Nové Zámky a Poprad, poslední dvaja na domácom ľade. Ak zverenci Dana Cemana vyhrajú dvakrát, majú istotu prvej priečky bez ohľadu na ďalšie výsledky. V podstate im stačí aj zaváhanie Zvolena a jedna výhra, pretože majú päťbodový náskok.

V skvelej forme sa ukazuje Kanaďan Éric Faille, ktorý má na čele produktivity už rovných 70 bodov. Jeho 46 asistencií síce na zápisy Juraja Mikúša (59), Žigmunda Pálffyho (57) či Pavla Demitru (54) nestačia, no ak skúsený center zaknihuje ešte aspoň jednu prihrávku, tak vyrovná klubový rekord, ktorý určil Mathew Maione a každou ďalšou krajana prekoná. Guillaume Asselin zas potrebuje jeden gól, aby vyrovnal zápisy Romana Tománka a Petra Kafku, ktorí v drese tímu zo stredného Slovenska vsietili v jednej základnej časti 29 gólov.

Prečítajte si aj

Zanikne Pro-hokej? Cieľom je zvýšiť záujem o náš hokej

Druhý Zvolen sa ešte pokúsi zabojovať o líderskú pozíciu, no musí si dávať aj pozor na útok zospodu, pretože "bryndziarskych" 105 bodov môže byť prekonaných 103-bodovými Košicami a možno aj Popradom (102), či Nitrou (101). Po roku teda znova sledujeme nesmierne vyrovnaný záver základnej časti.

Andrej Podkonický musí svoj tím pripraviť na MAC Budapešť, Nitru a Žilinu. HC Košice doma privítajú taktiež Nitru a k tomu Liptovský Mikuláš, predstavia sa na ľade poslednej Žiliny. O niečo ťažšie to má Poprad, pretože "kamzíkov" čakajú už len dve zápolenia a obe von. Zatiaľ čo na Liptove by mali vyhrať, duel pod Urpínom nebude ľahký. "Zozadu" by tak mohla zaútočiť už 206-gólová Nitra. Tá to ale na Košice nevie, v tejto sezóne ich porazila len raz a ľahký nebude ani Zvolen, aj keď sa hrá v Nitra Arene. Na záver základnej časti príde na rad Detva. Pod Poľanou sa však ťažko hrá aj Detroitu, ako sa v tamojších pomeroch zvykne hovoriť.

Prečítajte si aj

Všetky zápasy play-off sa budú hrať v jednotný čas, poznáme už kompletný rozpis

MHC Nové Zámky potrebujú k potvrdeniu šiesteho miesta jedno víťazstvo. Zo šiestej priečky strácajú na piatu Nitru deväť bodov, čo je pri posledných dvoch dueloch nedostihnuteľná strata, avšak pred Miškolcom majú sedembodový náskok. Maďarský tím má pred sebou tri zápasy, no ak Novozámčania aspoň raz vyhrajú proti Banskej Bystrici alebo Trenčínu, budú mať istotu priameho postupu do play-off. Zverenci Glena Hanlona zas doma privítajú majstrovských "baranov", cestujú do Trenčína a základnú časť uzavrú doma proti MAC Budapešť.

Trenčín má na ôsmom mieste 84 bodov, iba o jeden menej, než Miškolc. Vzájomný duel hraný v nedeľu pod hradom Matúša Čáka bude preto nesmierne dôležitý. "Vojaci" však cestujú aj do Detvy a na Novozámocký ľad. Detva a MAC Budapešť, momentálne deviaty a desiaty tím si podľa všetkého rozdelia druhé dve postupové miesto do kvalifikácie play-off, keďže majú 62 a 61 bodov. Oboch čaká vzájomný duel v nedeľu 24.2., pričom Detva okrem toho hostí Trenčín aj Nitru, MAC zas cestuje do Miškolca a Zvolena, kde v tejto sezóne vyhrali zverenci Gergelyho Majorossa aj 6:1.

Prečítajte si aj

Novému systému trénovania treba vytvoriť aj prostredie

Jedenásty MHK 32 Liptovský Mikuláš má 55 bodov a teoretickú šancu ako na kvalifikáciu do play-off, tak aj baráž, nakoľko posledná Žilina má 49 bodov, o šesť menej. Už v piatok sa tieto dva tímy postavia proti sebe. Ak vyhrajú Liptáci, "vlci" skončia na poslednej priečke. Ak to skončí naopak, rozhodne sa v úplnom závere. Zverencom Antona Tomka dodala sily výhra proti Novým Zámkom, ktorá prišla po šiestich prehrách. Na konci základnej časti sa predstavia proti Popradu a Košiciam, Žilina vyzve taktiež "oceliarov" a Zvolen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články