Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Ázijskej lige odštartovalo play-off, hrdinom prvej série bývalý Banskobystričan

SOUL - Ázijská liga spoznala všetkých štyroch semifinalistov. Štvrtým do partie sa stal japonský tím Nippon Paper Cranes, ktorý vyhral úvodnú sériu proti Oji Eagles 2:1 na zápasy.
Zdroj: 20916
Zdieľajte:

Ázijská liga sa hrá zaujímavým systémom play-off, do ktorého z osemčlennej základnej časti postupuje päť tímov. Prvé tri tímy majú istotu semifinále, štvrtý a piaty celok sa však stretnú v predkole a určí sa z nich tím, ktorý sa v semifinále postaví víťazovi základnej časti.

Prečítajte si aj

VIDEO Zaujímavá výmena medzi Chicagom a NY Rangers

V sérii hranej na dve víťazstvá medzi dvomi japonskými tímami, ktoré postupovali zo štvrtého a piateho miesta po základnej časti, začali lepšie hokejisti Oji, ktorí vyhrali prvý zápas na ľade súpera 3:1, lenže deň na to Nippon vyhral 5:3 a v rozhodujúcom treťom zápase rozhodol jediným gólom v 67. minúte bývalý hráč HC ´05 iClinic Banská Bystrica Vjačeslav Trukhno.

Nippon Paper Cranes tak skompletizoval kvarteto semifinalistov. Na ceste do finále ho čaká kórejský víťaz základnej časti Daemyung Killer Whales, v ktorého tíme figurujú napríklad Alexander Frolov, Matt Murley, Michael Swift, Mike Testwuide, Denis Kulyash či Simon Denis. Nippon sa okrem Trukhna môže pochváliť aj brankárom Drewom MacIntyreom, útočníkom Maximom Potapovom alebo obrancom Timom Hamblym.

Prečítajte si aj

Na Slovensko spomína v najlepšom, teraz si užíva život ako z kreslenej rozprávky v Japonsku

Druhé semifinále obstarajú jediný ruský účastník PSK Sakhalin a kórejský klub Anyang Halla. Jeho jednotkou je Matt Dalton, v defenzíve sú oporami Alex Plante či Eric Regan, ofenzívu ťahajú Bill Thomas a Nikolai Lemtyugov.

Práve tento tím je historicky najúspešnejším, keďže celkovo triumfoval päťkrát, z toho trikrát v posledných troch sezónach. V štyroch prípadoch sa tešil Nippon Paper Cranes, v troch Tohoku Free Blades a dvakrát vyhrali Oji Eagles aj už neexistujúci Kokudo. Semifinále začína v sobotu 23.2.2019.

Prečítajte si aj

Jágr sa po roku vrátil na ľad: Nebol dôvod čakať, chcel som to vyskúšať
Zdieľajte:
Zdroj informácií: livescore.com

Diskusia

Podobné články