Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prvý od čias Pálffyho: Tak to by som mal byť v NHL, smeje sa Faille

BANSKÁ BYSTRICA - Víťazstvo HC ´05 iClinic Banská Bystrica nad Detvou udržalo "baranov" na čele tabuľky. Navyše, HKM Zvolen prišiel o náskok v Trenčíne, kde prehral po nájazdoch, takže zverenci Dana Cemana majú už päťbodový náskok.
Zdroj: 31083
Zdieľajte:

Jedným z mužov v stredobode pozornosti bol znova najproduktívnejší hráč celej Tipsport ligy, Kanaďan Éric Faille, ktorý zaznamenal pri víťazstve 7:2 dva kanadské body za asistencie, čím zaokrúhlil tohtosezónny počet na rovných sedemdesiat. Stal sa prvým hráčom od sezóny 2012/13, ktorý sa v našej ligy dostal na túto métu.

Prečítajte si aj

Ukázala sa veľká sila tímu, hovorí Hanuljak. Žilinčanov mrzia nevyužité presilové hry

Vtedy ich mal v základnej časti ešte o tri viac legendárny Žigmund Pálffy: "Tak to by som mal potom hrať v NHL," smial sa po stretnutí dobre naladený center prvej banskobystrickej formácie. Na jeho odpovedi sa výrazne pobavil aj spolusediaci v šatni Guillaume Asselin.

Kanaďan však hovorí, že zbieranie bodov nijako extra nerieši, sústredí sa predovšetkým na tímové výkony: "Nemám v produktivite žiadny cieľ. Keď som už ale prvý, tak by som sa tam chcel udržať, no najdôležitejšie je, aby sa podarilo mužstvu vyhrať základnú časť," dúfa Faille.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica začala zle, nakoniec si z Detvy spravila trhací kalendár

"Barani" nemali ideálny vstup do zápasu proti Detve. Na úvodný zásah Higgsa odpovedali hostia dvomi gólmi, avšak nakoniec sa išlo prvýkrát do kabín za stavu 3:2 pre domácich: "Nezačali sme tak, ako sme chceli, ale potom sme to otočili a hrali sme dobre. Neviem, kde bol na začiatku problém. Možno sme si mysleli, že nás čaká po tých dvoch posledných zápasoch ľahký súper, ale tak to nie je. Našťastie sme sa vrátili rýchlo k našej hre a hrali sme tak, ako sme mali," zhodnotil Faille vysoké víťazstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články