Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ukázala sa veľká sila tímu, hovorí Hanuljak. Žilinčanov mrzia nevyužité presilové hry

NITRA - Hokejisti Žiliny sa výhrou v Nitre mohli bodovo priblížiť predposlednému Liptovskému Mikulášu, no nestalo sa tak. Hostia spod Dubňa prehrali s piatym tímom tabuľky 1:3 a zaknihovali šiestu prehru z posledných siedmich zápasov.
Zdroj: 31070
Zdieľajte:

Domáci hokejisti sa po nevydarenom piatkovom zápase snažili napraviť dojem zlepšenou hrou, čo sa im podarilo. Svojim výkonom k tomu prispel aj brankár Miroslav Hanuljak, pre ktorého to bola premiéra pred domácim publikom. "Bol to veľmi veľmi ťažký zápas. Mali sme možnosť vidieť, že Žilina sem prišla brániť predovšetkým stredné pásmo, čo bolo spočiatku ťažké sa cez nich presadzovať. Postupom času sme si však vypracovali čoraz viac šancí a nakoniec sme ich premenili. Bolo to vydreté víťazstvo, no aj také musia byť, lebo sa ukáže veľká sila tímu," povedal český brankár.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica začala zle, nakoniec si z Detvy spravila trhací kalendár

Hanuljak nebol v pozícii, kedy by bol neustále v permanencií, no najmä v prvých dvoch tretinách musel zasahovať pri niekoľkých nebezpečných šanciach súpera. "Takéto zápasy sú vždy veľmi náročné, keď tam stojíte vychladnutý a následne musíte likvidovať veľkú šancu súpera. V bráne musím byť stopercentne koncentrovaný, aby som pomohol mužstvu," zakončil Hanuljak.

Oveľa menej spokojní boli hosťujúci hráči, ktorých mrzelo, že odchádzajú bez bodu. "Zápas sme mali dobre rozohraný. Viedli sme využitou presilovkou, hrali sme obetavo, brankár podal veľmi dobrý výkon, žiaľ prejavila sa vyššia kvalita súpera. Domácich hnali dopredu aj výborní diváci, čo tiež zohralo určitú rolu, ale na druhú stranu aj nám sa hralo lepšie. Máme pred sebou tri zápasy, zbrane neskladáme," povedal smutný Surovka.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Gélinas opustil Slovan, sezónu dohrá vo Švédsku

Najlepším hráčom na strane hostí bol brankár Tomáš Fučík, ktorý hlavne v tretej tretine vychytal strelcov Nitry. Ako však poznamenal, ocenenie by vymenil za tri body. "Niekedy sa môže zápas podariť mne, inokedy niekomu inému. Skôr mi bolo ľúto chalanov, že im to hlavne v presilovkách nepadlo. Celý duel sme bojovali, no nevyšlo to. Na druhej strane som rád, že mi tréneri dôverujú a ja sa im to snažím oplatiť čo najlepšie," hovoril pred našim mikrofónom Fučík.

Nitra je známa tým, že v domácom prostredí je veľmi silná a preto si aj hostia uvedomovali, že ich tu nečaká nič ľahké. "Všetci veľmi dobre vieme o čo hráme a každý zápas je v tejto chvíli pre nás veľmi dôležitý. Vedeli sme, že Nitra má obrovskú kvalitu a keď si spomeniem na minulé zápasy v Nitre, tak tam to bolo jednoznačne cítiť. My sa teraz musíme dôsledne pripraviť na ďalší zápas a zvládnuť ho," zakončil rodák z Mosta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články