Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Škorvánek sa napriek chybám tešil z výsledku, Majorossa škrie, že MAC hrá veľmi hekticky

ŽILINA - Hokejisti spod Dubňa zaknihovali nesmierne dôležité víťazstvo. Doma porazili MAC Budapešť a využili prehru Liptovského Mikuláša v Nitre.
Zdroj: 29516
Zdieľajte:

"Vlci" tak z poslednej priečky štyri zápasy pred koncom základnej časti strácajú na predposledných Liptákov tri body. Tréner Stanislav Škorvánek bol na svojich hráčov veľmi hrdý.

Pozrite si aj

VIDEO Maione nahral pesničku so známou lotyšskou kapelou

"Zápas a víťazstvo v ňom nás stálo veľké množstvo síl. V prvej tretine sme nemali dobrý pohyb a nebola podľa našich predstáv, ale v prestávke sme si povedali, že to musíme zlepšiť. Som veľmi rád, že chalani v druhej tretine úplne otočili zápas a boli sme lepší. Škoda, že sme nedali v tejto fáze zápasu viac gólov, možno by tretia tretina nebola taká nervózna. Dostali sme sa v nej síce do dvojgólového vedenia, ale ihneď sme inkasovali a v závere sme sa triasli o výsledok. Enormnou bojovnosťou, nasadením a obetavosťou sme to však zvládli a sme veľmi šťastní," hodnotil žilinský kouč.

MAC Budapešť ostáva na desiatom mieste, ktoré síce zaručuje postup do kvalifikácie play-off, avšak po reprezentačnej prestávke ešte nezískala ani bod. Pred Liptovským Mikulášom má preto stále šesťbodový náskok, na Detvu stráca štyri body.

Prečítajte si aj

Mezei: Vyzerali sme, akoby sme cestovali z Liptovského Mikuláša, Sukeľ hovorí o kľúčovom zápase v Žiline

"Mali sme dobrý vstup do zápasu, dali sme gól, ale po prvých striedaniach v druhej tretine začal súper hrať oveľa lepšie a nevedeli sme na to zareagovať. V tretej časti sme boli spočiatku o niečo lepší v útoku, ale Žilina dala góly. Rýchlo sme však na to odpovedali a mali sme viacero šancí na ďalšie góly, ale, nanešťastie, nedokázali sme ich streliť. Potrebujeme, aby každý hráč odovzdal na ľade maximum a v každom striedaní," nechal sa počuť na margo stretnutia tréner Gergely Majoross.

Krátko pred koncom základnej časti však žiadneho priaznivca MAC nepoteší ďalšie tvrdenie: "Občas mám však pocit, že raz je na tom lepšie jeden, raz druhý hráč, ale nefunguje to spolu a nie v každom striedaní. Potrebujeme nehrať hekticky, ale konzistentne dobre. Je to priorita, ktorú potrebujeme zlepšiť v zápasoch, ktoré nás ešte čakajú v základnej časti," dodal Majoross.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články