Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO KHL čaká Winter Classic: Dinamo Riga vyzve pod holým nebom Dinamo Minsk!

RIGA - Piatok 15.2.2019 bude ostro sledovaný aj v KHL, pretože nás čaká Winter Classic.
Zdroj: 31061
Zdieľajte:

Zápas medzi Dinamom Riga a Dinamom Minsk začína o 20:30 nášho času. Pôjde o štvrtý duel pod holým nebom v histórii KHL a druhý, ktorý obstarajú rovnaké dva tímy. Dinamské kluby z Rigy a Minsku sa stretli aj pred rokom (20. januára 2018). V Riga City Council Sports Complex vyhral bieloruský tím 3:2, pričom to bol druhý oficiálny zápas KHL pod otvoreným nebom a vôbec prvý v histórii v Lotyšsku. Videlo ho 10 554 divákov.

Prečítajte si aj

Sekera si predĺži kondičný pobyt na farme, odohrá ďalšie dva zápasy v AHL

Ten prvý sa hral v roku 2009 na Červenom námestí v Moskve, kde v All-stars game vyhral Jágrov tím nad Jašinovým 7:6. Duel videlo asi 2500 ľudí. Druhýkrát sa v KHL hralo na začiatku decembra 2017 v Helsinkách. Jokerit privítal v Kaisaniemi Parku SKA Petrohrad. Hostia si odniesli tri body za výhru 4:3. Na stretnutie prišlo 17 645 divákov, čo vytvorilo rekord KHL.

"Hokej začínal pod holým nebom, takže verím, že si to fanúšikovia aj my hráči užijeme, no musíme bojovať, pretože potrebujeme body a aj tieto sa počítajú. Našim hlavným cieľom je vyhrať bez ohľadu na to, komu sa podarí skórovať," povedal líder obrany Dinama Riga Mathew Maione, známy zo svojho pôsobenia v HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Kanaďan si nenechal ujsť ani nedávno slovenské Winter Classic, ktoré sledoval cez televíznu obrazovku a o svojom favoritovi mal samozrejme jasno.

Prečítajte si aj

Šok v Británii: Národný tím porazil Dinamo Riga!

V tejto sezóne vo vzájomných stretnutiach vyhralo Dinamo Minsk dvakrát (2:1 a 3:1), Riga sa tešila po víťazstve 3:2 v nájazdoch. Na strane Rigy sú zrazení Gunars Skvorcovs a Frenks Razgals, hosťom budú chýbať Dmitry Buinitsky, Alexander Pavlovich, Denis Osipov, Kirill Gotovets, Andrei Stepanov aj Andrei Kostitsyn. Dinamo Minsk je v Tarasovovej divízii na piato mieste a už nemôže postúpiť do play-off, zatiaľ čo Dinamo Riga je piata v Bobrovovej divízii a jej šance na play-off ešte žije.

Produktivita Dinama Riga

  • 1. Linus Videll 22+22=44
  • 2. Mathew Maione 11+32=43
  • 3. Lauris Darzinš 16+25=41

Produktivita Dinama Minsk

  1. 1. Andrej Kostitsyn 14+14=28
  2. 2. Teemu Pulkkinen 12+14=26
  3. 3. Quinton Howden 11+13=24

    Prečítajte si aj

    Preview 51. kola Tipsport ligy: Pohronské derby priamym súbojom o prvú priečku, Miškolc a Nové Zámky v boji o šestku

Zatiaľ celosvetovo posledné zápasy Winter Classic sa odohrali v Kanade. 8. februára 2019 v juniorskej QMJHL Rimouski Oceanic porazil Shawinigan Cataractes a deň na to práve Shawinigan Cataractes odčinil zaváhanie, keď na Grandes Estrades Coors Banquet v meste Saint-Tite zdolal Quebec Remparts.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: khl.ru

Diskusia

Podobné články