Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Preview 51. kola Tipsport ligy: Pohronské derby priamym súbojom o prvú priečku, Miškolc a Nové Zámky v boji o šestku

BRATISLAVA - Už len päť kôl ostáva do konca základnej časti. O každý bod ide na čele tabuľky, aj v boji o prvú šestku, kvalifikáciu do play-off či baráž. 51. kolo sa hrá v piatok 15.2.2019.
Zdroj: 30978
Zdieľajte:

HC Košice - Dukla Trenčín (17:30)

Košičania po reprezentančnej prestávke prehrali v priamom súboji na ľade HC ´05 iClinic Banská Bystrica 1:5 a v tejto sezóne "baranov" ešte neporazili. Navyše s nimi prehrali osemkrát v rade. Trenčín sa vytrápil so Žilinou, bral však dva body a ostal na siedmom mieste, no stratil bod na Miškolc. Oba tímy musia bodovať. Vzájomné zápasy hovoria v prospech "oceliarov", ktorí vyhrali trikrát.

Tip HS: X

Prečítajte si aj

Ján Sýkora: Fanúšikovia Banskej Bystrice mi navždy ostanú v srdci

MsHK Žilina - MAC Budapešť (17:30)

Aj keď v stredu "vlci" takmer zobrali všetky body Trenčínu, nakoniec si pripísali iba jeden, keďže Radivojevič v závere vyrovnal a Bartovič rozhodol. Stratu na Liptovský Mikuláš znížili na šesť bodov. MAC Budapešť zažil hrozný vstup do domáceho zápasu s Nitrou, prvú tretinu zverenci Gergelyho Majorossa prehrali 0:6, v druhej znížili na 4:6, navyše im nebol uznaný jeden gól. Nakoniec zápas skončil 4:7.

Tip HS: X2

HKM Zvolen - HC ´05 iClinic Banská Bystrica (18:00)

Určite najväčší ťahák kola, ak nie aj celej sezóny, pretože pôjde rozhodne o veľa. Oba celky sú odvekými rivalmi, pričom majú zhodne po 104 bodov. Prvý je Zvolen vďaka lepšiemu skóre. V poslednom vzájomnom stretnutí vyhral HKM 3:2 v rámci Kaufland Winter Classic, no vzájomná bilancia je v tejto sezóne vyrovnaná. Po dvoch výhrach na oboch stranách. Proti Zvolenčanom to sype kanadskému útočníkovi Guillaumeovi Asselinovi, ktorý sa trafil vo všetkých vzájomných zápoleniach tohto ročníka. Jeho kolega Éric Faille sa pri výhre nad Košicami prezentoval tromi bodmi, čím sa dostal na čelo produktivity súťaže. Ohroziť ho môže zvolenský Michal Chovan, tretí v poradí, nakoľko Ladislav Nagy je mimo hry. Zvolen po reprezentačnej prestávke prehral v Poprade.

Tip HS: X2

Prečítajte si aj

Asselin strelil gól v každom zápase so Zvolenom, najviac sa mu darí proti MAC

HK Nitra - MHK 32 Liptovský Mikuláš (18:00)

Nitra naposledy zažila priam úžasnú prvú tretinu v Budapešti, v ktorej strelila šesť gólov, v druhej si však vybrala voľno a inkasovala štyrikrát. Aj tak z toho bola výhra 7:4. Tú budú chcieť zverenci Antonína Stavjaňu potvrdiť aj doma proti Liptovskému Mikulášu. S tým v tomto ročníku trikrát klub spod Zobora vyhral, ale raz doma prehral 0:4. Judd Blackwater sa osamostatnil na druhej priečky najlepších strelcov s 29 gólmi. Liptáci naposledy doma podľahli Miškolcu 0:2. V prerobenej "Kôlničke" ešte nevyhrali, navyše prehrali päťkrát po sebe a pred poslednou Žilinou majú už len šesťbodový náskok.

Tip HS: 1

HC 07 Detva - HK Poprad (18:00)

Detvania siahali možno aj na viac, ako jeden bod v Nových Zámkoch, avšak nakoniec si pripísali iba jeden za prehru 2:3 po predĺžení. Dva kanadské body (1+1) získal útočník Tomáš Török. Zverenci Josefa Turka si tak aj naďalej tesne držia deviatu priečku. Poprad to však na súpera spod Poľany vie, v tomto ročníku ho porazil vo všetkých štyroch doterajších dueloch. Navyše, "kamzíci" naposledy zdolali vedúci Zvolen, čiže sú v hernej pohode a na štvrtej pozícii majú 97 bodov. Len na tri sa priblížili tretím Košiciam. Justin Buzzeo získal v šiestich zápasoch šesť bodov (3+3), čiže určite sa ho oplatí sledovať aj teraz.

Tip HS: 2

Prečítajte si aj

Országh chce tráviť čas s rodinou, do reprezentácie nepríde

DVTK Jegesmedvék Miškolc - MHC Nové Zámky (18:30)

Ďalší nesmierne dôležitý zápas tabuľkových susedov. Maďarský nováčik by chcel preniknúť medzi najlepšiu šestku. Zo siedmeho miesta stráca na šieste práve Nové Zámky šesť bodov, čiže ak by sa tešili zverenci Glena Hanlona, tak náskok by sa zmenšil len na tri body a to je už situácia, do ktorej sa Nové Zámky dostať nechcú. Duel v Miškolci tak bude jeden z najdôležitejších v sezóne pre oba celky. V tejto sezóne vo vzájomných zápoleniach vždy zvíťazili Miškovčania. DVTK naposledy porazil Liptovský Mikuláš, Nové Zámky vyhrali nad Detvou.

Tip HS: 1X

Šláger kola: HKM Zvolen - HC ´05 iClinic Banská Bystrica

Koho sledovať: Justin Buzzeo (HK Poprad)

Tip na strelca: Guillaume Asselin (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Kto môže prekvapiť: HC 07 Detva

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články