Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Asselin strelil gól v každom zápase so Zvolenom, najviac sa mu darí proti MAC

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský útočník Guillaume Asselin strelil v tejto sezóne 27 gólov, z toho až štyri do siete HKM Zvolen.
Zdroj: 31036
Zdieľajte:

Proti odvekému rivalovi sa šikovný ofenzívny hráč trafil v každom zo štyroch tohtosezónnych duelov. Na konci septembra sa presadil ako jediný zo svojho tímu pri prehre 1:4, v závere októbra načal obrat z 0:2 na 3:2, v decembri otvoril skóre pri prehre 2:3 po samostatných nájazdoch a naposledy vo Winter Classic znižoval priebežne na 1:3.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Škandinávii či Švajčiarsku

V minulej sezóne strelil Asselin trinásť gólov v základnej časti, no ani jeden do siete Zvolena. Vo vzájomných zápoleniach si na konto pripísal iba tri asistencie. Jednu z nich pri vysokom víťazstve "baranov" pod Pustým hradom 7:1.

Strelecky sa ale Asselinovi najlepšie darí proti MAC Budapešť. Tomuto tímu strelil päť gólov, no len v dvoch stretnutiach. Raz sa presadil dvakrát, neskôr strelil aj svoj jediný hattrick sezóny. Viac ako raz rozvlnil v jednom zápase aj siete Košíc, Nových Zámkov a Žiliny. Práve proti posledne menovanému a proti MAC zaznamenal raz víťazné góly. Nepresadil sa len proti Liptovskému Mikulášu a Trenčínu.

Prečítajte si aj

Országh chce tráviť čas s rodinou, do reprezentácie nepríde

Proti všetkým dvanástim súperom, vrátane HK Orange 20, sa trafili len Ladislav Nagy (HC Košice) a Milan Kytnár (HKM Zvolen). Iba spomínaný Nagy strelil jednému súperovi v tejto sezóne šesť gólov alebo viac. Bola to Detva.

Aktuálne je rodák z Québecu tretím najlepším strelcom Tipsport ligy. Prvý Ladislav Nagy má 34 gólov, druhý Judd Blackwater 29 a Kanaďan 27. Asselin preto šesť kôl pred koncom základnej časti siaha na klubový rekord. Viackrát sa v jednej ZČ v banskobystrickom drese presadili len Roman Tománek a Petr Kafka. Obaja po 29-krát.

Prečítajte si aj

Ján Sýkora: Fanúšikovia Banskej Bystrice mi navždy ostanú v srdci
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články