Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bajtek verí v prvú šestku, nechce byť prorokom v play-off

NOVÉ ZÁMKY - Český útočník Filip Bajtek zažíva v Nových Zámkoch veľmi vydarenú sezónu. S tímom bojuje o prvú šestku po konci základnej časti, čo má celok z juhu Slovenska zatiaľ rozohrané výborne. Sám získal už 25 kanadských bodov (11+14), čo je najviac v jeho doterajšej seniorskej kariére.
Zdroj: 31007
Zdieľajte:

S akými pocitmi vstúpili hráči Nových Zámkov do reprezentačnej prestávky?

"Chceli sme buď s Košicami alebo s DVTK zobrať body, keďže ani s jedným z týchto tímov sme v tejto sezóne ešte nevyhrali. Bohužiaľ, jeden bod sme zobrali len Košiciam. Nálada v tíme však zlá nie je. Mali sme šnúru víťazstiev. Teraz si potrebujeme odpočinúť a nabrať sily na koniec základnej časti, kde budeme chcieť udržať postupovú pozíciu priamo do play-off."

Prečítajte si aj

Je rozhodnuté: Kris Versteeg Nitru neposilní!

Ako trávite reprezentačnú prestávku?

"Ja a Michal Novák sme na dva dni boli relaxovať s rodinami na mojej chate v Malých Tatrách. V pondelok a utorok sme dostali voľno, takže aj ostatní oddychovali. Od stredy už ale máme tréningy, čiže si opäť dáme poriadne do tela, aby sme boli fyzicky pripravení."

Jeden z posledných piatich zápasov odohráte proti DVTK. Bude najdôležitejší?

"Nie len proti Miškolcu to bude veľmi dôležitý zápas. Ja však verím, že tú nešťastnú sériu proti nim už pretrhneme a vyhrávame."

Nitra má pred vami náskok štyroch bodov, Poprad šiestich. Trúfate si ich ešte ponaháňať?

"Nechceme to nechávať na náhodu. Sme si vedomí, že môžeme tímy pred sebou preskočiť, ale rovnako tak môžu celky pod nami preskočiť nás. Rozhodne nemôžeme nič podceniť. Musíme sa pozerať na seba a snažiť sa vyhrať každý zápas."

Prečítajte si aj

Brankára Laca zlákal do Košíc väčší priestor na sebapoznanie

Brankári Košarišťan a Kristín majú skvelé štatistiky. Cítiť z nich istotu?

"Je super, že obaja brankári nám chytajú dobre a sú vo výborných formách. Pre nás je to takto lepšie aj do ďalších zápasov. Ak sa jednému náhodou nebude dariť, tak máme druhého rovnako kvalitného. Pred takými brankármi sa hrá vždy dobre."

Dvojročnú zmluvu podpísal Tomáš Urban, ktorý po jej podpise hovoril o dobrej partii v tíme. Môže aj takýto moment pozitívne zavážiť v prospech tímu, že jedna z opôr tímu sa rozhodne ostať a odmietne ponuku z povedzme lepšej ligy?

"Ja som sa to dozvedel z internetu. Klub chce predĺžiť zmluvy aj s ďalšími hráčmi, takže dúfam, že na mňa nezabudne (smiech). Ale späť k veci. Tomáš je veľmi dobrý hráč, ja osobne s ním nastupujem v jednej formácii a myslím si, že si dobre vyhovujeme. Vie dať gól aj nahrať. Klub urobil dobre, že s ním predĺžil zmluvu. Môžem potvrdiť, že máme dobrú partiu. Bola to jedna z vecí, ktorá ho utvrdila v tom, aby ostal."

Vy osobne prežívate na seniorskej úrovni bodovo najlepšiu sezónu. Čomu to pripisujete?

"V Nových Zámkoch hrám veľa, za čo som strašne rád. Tréner ma využíva aj v presilovkách, kde sa body zbierajú ľahšie. Samozrejme, taktiež mám vo formácii skvelých parťákov. To je dôležité, aby hokejista mohol byť úspešnejší. Hokej je kolektívna hra a my si vieme vyhovieť. Ako som už spomínal."

Prečítajte si aj

VIDEO Nové Zámky predĺžili zmluvu s veľkou oporou, na rade sú ďalší

Ako ďaleko môžu Nové Zámky dokorčuľovať v play-off?

"Osobne nechcem mať veľké oči a hovoriť o semifinále alebo finále, ale chceli by sme sa dostať cez štvrťfinále a potom sa uvidí, kde to môžeme dotiahnuť. Sme skvelá partia a keď chceme, tak vieme byť veľmi silní. Myslím si, že už sme dosiahli nejakého statusu, že proti Novým Zámkom sa body zbierajú veľmi ťažko."

Prečítajte si aj

Koľko zarábajú žilinskí hráči? Pozrite si prehľadnú tabuľku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články