Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prvý gól Winter Classic strelil Chovan, zapísal sa do histórie: Chvíľami sme nevideli nič!

BANSKÁ BYSTRICA - Michal Chovan sa zapísal do histórie slovenského hokeja. Stal sa prvým hráčom tunajšieho Winter Classic, ktorý strelil gól.
Zdroj: 30976
Zdieľajte:

Kapitán HKM Zvolen otvoril skóre stretnutia, v ktorom nakoniec jeho tím vyhral tesne 3:2 proti odvekému rivalovi HC ´05 iClinic Banská Bystrica: "Bol to super pocit streliť prvý gól vo Winter Classic, no podstatné je pre nás víťazstvo. Všetci sme si vychutnali super atmosféru, ale bol to ťažký zápas. My sme využili viac šancí a viac chýb súpera," povedal skúsený útočník.

Prečítajte si aj

Mokrý Winter Classic na Štiavničkách oslávil viac Zvolen

Hralo sa v nepríjemných podmienkach, dážď znepríjemňoval situáciu obom celkom: "V niektorých momentoch sme takmer nič nevideli, no podmienky mali oba tímy rovnaké. Bol to super zážitok pre oba tímy či fanúšikov. Bolo to hlavne i premieňaní šancí a využití chýb súpera. Museli sme hrať jednoducho, dávať puky skôr od seba, dostávať ich z pásma a všetko strieľať na bránku. Nedali sa tvoriť nejaké veľké veci," pokračoval Chovan.

Toho potešila aj návštevnosť. Podľa hlásateľa bolo vypredané, prišlo teda 7500 ľudí: "Tešilo nás toľko ľudí, bol to zážitok hrať pod holým nebom, my sme si to užili na sto percent. Bol to i boj o prvé miesto, boli tam emócie, sme radi, že sme odskočili na tri body od Banskej Bystrice," doplnil.

Prečítajte si aj

Bola to veľká zábava, hovorí o upršanom Winter Classic Faille, ktorý si zahral aj v snehovej búrke

"Oba tímy mali tie isté podmienky, nie je sa na čo vyhovárať. Dôležité bolo, že sme viedli 3:0, i keď napokon z toho bola dráma. Išlo o derby, bolo vybičované ako má byť, hralo sa ešte k tomu o prvú priečku plus prvé Winter Classic, takže sme veľmi radi za toto víťazstvo," vyjadril sa obranca Peter Hraško.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články