Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako ovplyvní zranenie Ladislava Nagya produktivitu Tipsport ligy?

KOŠICE - Ladislav Nagy kvôli zraneniu v dolnej časti tela vynechá zhruba mesiac, čo prakticky znamená, že príde o zvyšok základnej časti, ktorá končí v závere februára.
Zdroj: 30791
Zdieľajte:

39-ročný kapitán "oceliarov" tak "zamotá" produktivitu súťaže. Momentálne má na čele jednobodový náskok pred banskobystrickou hviezdou Éricom Faillem. Ten však pri aktuálnej forme jeho 61 bodov podľa všetkého prekoná už v najbližších stretnutiach a do konca základnej časti mu pri očakávanom scenári ujde.

Prečítajte si aj

VIDEO Zlé správy pre Košice aj Nagya: Kapitán si nezahrá dosť dlho!

Záver základnej časti ponúka ešte osem kôl. Presne toľko stráca na 34 Nagyových gólov ďalší Kanaďan z Banskej Bystrice - Guillaume Asselin a taktiež Judd Blackwater z Nitry. Asselin útočí zároveň aj na rekord klubu, pretože v histórii jednej ZČ sa presadili po 29-krát Petr Kafka a Roman Tománek.

Asselinovi aj Blackwaterovi tak treba v priemere jeden gól na každé ďalšie stretnutie, aby Nagya prekonali, avšak tento scenár neočakávame, keďže rodák z Québecu v službách "baranov" stratil streleckú formu. Naposledy sa trafil ešte 11.1.2019, teda sedem stretnutí dozadu proti Detve. V januári strelil päť gólov.

Prečítajte si aj

Banskú Bystricu posilnil kanadský obranca so skúsenosťami z najlepších európskych líg

Judd Blackwater ich má na konte počas januára tri. Trafil sa naposledy proti Detve, predtým aj do sietí Žiliny a MAC Budapešť. Po 24 gólov majú Bálint Magosi (DVTK), Samuel Buček (HK Nitra) a Milan Kytnár (HKM Zvolen), 22 Michal Murček (Detva).

Ladislav Nagy sa nemusí báť ani o to, že by ho niekto preskočil v internej klubovej tabuľke kanadského bodovania, keďže v druhý v poradí je Petr Kafka so ziskom 38 bodov (15+23) a tretí Evan Brophey (12+22).

Prečítajte si aj

Takto budú vyzerať súboje zručností na Winter Classic, Surový bude v nasadení počas celého víkendu

V štatistike plus/mínus má Nagy na konte +25, rovnaký počet ako Judd Blackwater. V celej lige sú na tom lepšie iba Michal Vandas zo Zvolena (+26) a Miroslav Pupák z Nitry (+34).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články