Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskú Bystricu posilnil kanadský obranca so skúsenosťami z najlepších európskych líg

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie HC ´05 iClinic Banská Bystrica a kanadský obranca Ryan Glenn sa dohodli na zmluve do konca aktuálnej sezóne 2018/19. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.
Zdroj: 30637
Zdieľajte:

38-ročný hokejista je ofenzívnym typom obrancu s výborným korčuľovaním a dobrou strelou. Glenn sa narodil v meste Port Coquitlam, v roku 2000 ho do NHL draftoval Montreal Canadiens, ale najlepšiu ligu sveta nikdy neokúsil. Po štyroch rokoch v NCAA na St. Lawrence University, kde získal jeden majstrovský titul, zamieril na štyri sezóny striedavo do AHL a ECHL.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige

V roku 2008 prvýkrát prestúpil do Európy, kde pôsobí doteraz. Postupne hrával vo Švédsku za IF Troja-Ljungby a Södertälje SK, vo Fínsku za Ilves, KalPu Kuopio, SaiPu, Kärpät, s ktorým získal titul a JYP Jyväsyklä. V Rakúsku hrával za Salzburg, v Česku za Spartu Praha.

Posledné tri sezóny Glenn odohral v EBEL lige, kde bol súčasťou Bolzana, Villacheru a v tomto ročníku aj Féherváru. V jeho drese nastúpil 21-krát a získal deväť bodov za asistencie. Za HC Lugano si v roku 2015 zahral na prestížnom Spengler Cupe.

Prečítajte si aj

SZĽH eviduje Krisa Versteega, Kováčik tlmí emócie: Ešte to nie je doriešené

Ešte jedna správa od majstra. 20-ročný brankár Matej Gajan, ktorý v tejto sezóne hosťoval z HC ´05 iClinic Banská Bystrica v Leviciach, mieri do treťoligového českého Hodonína.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články