Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Spoluhráčom Andreja Kollára bude aj Igor Larionov

MUSKEGON - Mladý slovenský útočník Andrej Kollár zamieril z Nitry do tímu Muskegon Lumberjacks, ktorý je účastníkom americkej juniorskej USHL.
Zdroj: 30920
Zdieľajte:

V ňom bude mať zaujímavých spoluhráčov. Tým najviac pozoruhodným je ruský útočník Igor Larionov, syn legendárneho sovietskeho reprezentanta, útočníka CSKA Moskva či Detroitu Red Wings.

Prečítajte si aj

Mladý slovenský reprezentant Andrej Kollár mieri do USHL

Larionov junior sa narodil v roku 1998 v "meste motorov". Do Muskegonu prišiel v tejto sezóne z tímu Windsor Spitfires hrajúcom OHL. Nezdá sa ale, že by mal zdediť po otcovi celý talent, keďže ho nedraftoval žiadny tím NHL. V aktuálnej sezóne odohral 22 stretnutí (7+14).

Dnes už 58-ročný bývalý center pochádzajúci z mesta Voskresensk počas kariéry vyhral tri Stanley Cupy, na konte má štyri zlatá z MS, jedno striebro a taktiež bronz. Dve zlaté medaile z OH, k čomu pridal aj jeden bronz. Do legendárneho Triple Gold klubu sa dostal dvakrát. Počas kariéry hrával v NHL aj za Vancouver Canucks a New Jersey Devils. V Európe za švajčiarske Lugano a švédsky treťoligový Brunflo IK. V najlepšej lige sveta odohral 1171 stretnutí (199+443).

Slávneho otca, aj keď nie až tak, ako Larionov, má aj Cam Knuble. 18-ročný ofenzívny hráč aj minulý ročník nastupoval za Muskegon Lumberjacks. Jeho otec Mike Knuble vyhral Stanley Cup v roku 1998 s Detroitom Red Wings. V mužstve bol dokonca aj Igor Larionov.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 7 voľných hráčov, ktorí by sa hodili slovenským tímom

Dnes 46-ročný Knuble nastupoval aj za Rangers, Bruins, Flyers a Capitals. Odohral 1133 stretnutí (292+286). V drese USA si štyrikrát zahral na MS, raz na OH, ale nemá medailu. Šiestu sezónu pracuje ako asistent trénera v tíme AHL Grand Rapids Griffins.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články