Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 voľných hráčov, ktorí by sa hodili slovenským tímom

BRATISLAVA - Prestupové obdobie končí na Slovensku o polnoci 31.1.2019. Pozreli sme sa na voľných hráčov, ktorí by sa hodili slovenským tímom.
Zdroj: 26446
Zdieľajte:

Blair Jones

Kanadský center v tejto sezóne odohral za Spartu Praha šesť stretnutí, avšak nepresvedčil. Strelil len jeden gól. Nedostal tak po skúšobnom kontrakte riadnu zmluvu. 32-ročný útočník však v minulosti odohral v NHL 141 stretnutí (7+10) za Calgary Flames, Tampu Bay Lightning a Philadelphiu Flyers. Okrem AHL hrával aj v Nemecku.

Tyler Cuma

29-ročný kanadský obranca strávil posledné štyri sezóny v EBEL-ke, v tejto sezóne ešte nehral. Je to skôr defenzívny typ obrancu, ktorého v roku 2008 draftovala Minnesota Wild už v prvom kole, v NHL si zahral iba jedno stretnutie. Počas štyroch rokov v rakúskej súťaži hrával sezónu za Graz 99ers a tri vo Viedni Capitals. Na konte má zlato z MS U18.

Jeremy Morin

Američan je poriadny hokejový svetobežník. V minulej sezóne nastupoval za neuveriteľných šesť rôznych klubov! Hrával za HPK vo Fínsku, Jugru v KHL, South Carolina Stingrays v ECHL a Bern, Davos aj Rapperswill vo Švajčiarsku. V tomto ročníku neuspel na skúške v Hersey Bears (AHL). Počas kariéry štartoval na seniorských MS (bronz), z MSJ má zlato aj bronz, z MS U18 rovnakú dvojicu medailí. Za Chicago a Columbus si 84-krát zahral NHL.

Michael Kirkpatrick

28-ročný Kanaďana patril v minulej sezóne ako hráč Floridy Everblades medzi najproduktívnejších hráčov základnej časti ECHL (18+38) a stal sa druhým najproduktívnejším hokejistom play-off (11+11). Na šesť zápasov sa dostal aj do AHL, kde si zahral za Cleveland Monsters. Po štyri roky hrával v QMJHL aj USports.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Jace Coyle

Kanadský obranca má taktiež 28 rokov a uplynulé štyri sezóny strávil s menšou prestávkou v Európe. Postupne hrával za dánsky Aalborg Pirates, anglický Sheffield Steelers a naposledy znova dánsky tím SønderjyskE. V tomto tíme sa stal najproduktívnejším obrancom základnej časti Metal Ligaen, lenže v sezóne 2018/19 stále nehral. Zaujímavosťou je, že jeho koučom bol súčasný tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica Dan Ceman.

Richard Stehlík

Skúseného slovenského obrancu netreba zvlášť predstavovať. 90-násobný slovenský reprezentant odohral minulý ročník za francúzsky Rouen, s ktorým získal titul. Počas kariéry si vyskúšal aj hokej za morom a vo väčšine európskych líg. Hral v QMJHL i AHL, pôsobil vo švédskej, fínskej, českej, slovenskej, francúzskej lige, nadnárodnej KHL i EBEL. V zbierke mu tak z popredných súťaží chýbajú len nemecká a švajčiarska.

Yan Stastny

Menej známy syn legendárneho Petra Šťastného. Zatiaľ čo Paul Stastny hráva NHL, Yan má už 36 rokov a na konte pôsobenia síce aj v NHL v drese St. Louis Blues, Edmontonu Oilers a Bostonu Bruins, ale hlavne v AHL a v Európe. Hrával za ruský CSKA Moskva, päť rokov v nemeckom Norimbergu, Schwenningeri, švédskej More, českých Vítkoviciach a naposledy za rakúske EHC Lustenau.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články