Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jediný baran, ktorý sa zúčastní oboch zápasov Winter Classic: Ak má snežiť alebo fúkať, tak na bránu Zvolena

BANSKÁ BYSTRICA - Ivan Droppa bude špeciálnou osobnosťou historicky prvého slovenského Winter Classic. Zahrá si v sobotnom súboji legiend a takisto sa zúčastní aj nedeľného derby, pretože od leta je asistentom hlavného trénera na lavičke HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Takto rozvrhnutý víkend má len on a hlavný tréner HKM Zvolen Andrej Podkonický.
Zdroj: 30834
Zdieľajte:

Hrali ste už v minulosti Winter Classic?

"V takomto prevedení som ešte Winter Classic nehral, ale v druhej lige, keď som nastupoval za Liptovský Mikuláš, tak sme mali vždy Winter Classic v Sabinove, pretože tam to bolo vždy otvorené, bola zima a väčšinou snežilo."

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

V čom to je iné?

"V prvom rade je to von, tie poveternostné vplyvy sa ovplyvniť nedajú, oblohe sa nedá prikázať. Inak je to ale asi normálne. Určite je však väčšia zima von, ako v hale."

V sobotu budete na ľade, v nedeľu na lavičke. Aké to podľa vás bude?

"Najprv trikrát desať minút, to by sme mali nejako zvládnuť, ale v nedeľu to bude oveľa dôležitejšie. Prvý zápas je o tom, aby sme zabavili ľudí a trochu sa spotili. Druhý zápas bude nesmierne dôležitý. My dúfame, že všetko bude tak, ako má byť."

V tejto sezóne ste už hrali nejaké exhibičné zápasy. Ste v tempe?

"Ani veľmi nie, ale trochu som na sebe porobil, aby to nevyzeralo až tak zle. Verím tomu, že to, čo som urobil, bude dostatočné. V tejto sezóne som zatiaľ nastúpil dvakrát. Na rozlúčke Mira Šatana a v Poprade proti Česku. Mal som hrať aj na exhibícii v Nových Zámkoch, ale tam som nakoniec nebol. Dva zápasy je teda dosť málo, ale ako som povedal, trochu som sa pripravoval, po tréningu si v Banskej Bystrici dávam kúsok "do tela".

Zúčastníte sa aj nejakých súťaží zručností?

"O nich neviem skoro nič. Viem len o tom, že sa idú prestreľovať autá a že bude strela zo strechy."

Prečítajte si aj

FOTO Prípravy sú v plnom prúde, všetko prebieha v poriadku, hovorí Lintner o Winter Classic

Bude víťazstvo v derby ešte väčšou prestížou, ako normálne?

"Ja si myslím, že áno, pretože je to prvý Winter Classic na Slovensku v dejinách. Náboj to bude mať dobrý, súperi nemohli byť lepší, aktuálne dva prvé tímy. Organizátorom sa to možno nechtiac, ale podarilo vybrať veľmi dobre."

Čo sa týka súboja legiend, rozprávali ste sa s nejakými spoluhráčmi?

"Nerozprával som sa s nikým. Rišo Lintner poslal nejaké veci, čo, kedy, ako, ale v podstate viem len to, že zápas začína o štvrtej. Verím ale, že sa to najneskôr začiatkom budúceho týždňa sfinalizuje, aby sme vedeli, čo nás čaká."

Dá sa na Winter Classic pripraviť nejako špeciálne?

"Príprava bude rovnaká, akurát v sobotu budeme mať tréning na Štiavničkách, aby sme dostali ten pocit toho Winter Classic. Verím, že nebude fúkať alebo husto snežiť. Alebo ak má, tak nech fúka do tej strany, kde bude mať dve tretiny bránu Zvolen. Uvidíme, aké bude počasie, ale myslím si, že to bude dobrá zábava pre hráčov, trénerov, realizačný tím až po divákov."

Pozrite si aj

VIDEO Rozbité dvere aj polámaná hokejka: Rivali sa burcujú pred Winter Classic!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články