Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo má byť bude, vyššie ambície neriešim, hovorí Košarišťanov náhradník

BUDAPEŠŤ - Na ľade MAC Budapešť sa nehrá ľahko. Rozprávať by o tom mohli všetky tímy Tipsport ligy, avšak Novozámčania si odviezli tri body za jednoznačnú výhru 5:0.
Zdroj: 30808
Zdieľajte:

"Vedeli sme, že sa tu vyhráva ťažko, preto sme trochu zmenili systém hry a pripravili sa na toto široké ihrisko. Bolo vidieť, že to na nich platilo," povedal útočník MHC Nové Zámky Tomáš Urban: "Dôležitý bol začiatok, pretože sme to ustáli. Potom bolo dôležité ustáť presilovky na začiatku druhej tretiny, čo sme zvládli tiež. Väčšinou to bolo tak, že aj keď nemali veľa striel, tak to boli veľké šance," hodnotil brankár Matej Kristín.

Prečítajte si aj

Šatan a Ramsay nominovali na Kaufland Cup: Tento turnaj chceme vyhrať

Ten prispel k trom bodom výraznou mierou, veď si udržal čisté konto. Zámčania navyše dvakrát udreli počas svojich presiloviek: "Zo začiatku to bolo všelijaké, ale už sme si sadli. Máme nejaké vzorce, podľa ktorých sa tie presilovky snažíme plniť," vysvetľuje Čech Urban. Jeho gól v Budapešti bol už štvrtý v posledných troch stretnutiach: "Som rád, že mi to tam padá a že pomáham mužstvu, pretože som bol zranený a chorý. Som preto šťastný, že získavame body a hráme ako tím," doplnil viac než dvojmetrový center.

Hrdinom tímu Milana Jančušku sa stal gólman Kristín. Ten sa vrátil do Nových Zámkov, aby bol dvojkou Andreja Košarišťana, no zatiaľ dostáva dostatok šancí: "Klamal by som, keby som povedal, že som čakal takýto dobrý úvod pôsobenia v Zámkoch, pretože Košo chytal všetky zápasy pred mojim príchodom. Keď som ho videl na začiatku chytať, tak som si povedal, že si ani neťuknem. Ak ho nebudú chcieť tréneri nechať si oddýchnuť, tak ma do brány nepustí, pretože chytal v skvelej forme, dostal sa aj do repre. Teraz je to tak, že on oddychuje a chytám ja, aby bol on pripravený na záver sezóny," vysvetľuje 28-ročný Ilavčan.

Prečítajte si aj

Maioneho neprekonateľné rekordy sú prekonané

Kristín zatiaľ nastúpil osemkrát. Priemerne inkasuje iba 1,69 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na hranici 94,9 percenta. Skvelú formu pripisuje trénerom: "Tkvie to v trénerovi brankárov Kučerovi, s ktorým som spolupracoval vo Zvolene aj v mládežníckych reprezentáciách. Poznáme sa dobre, sedíme si aj ľudsky. Je to vidieť aj pri Košovi, ktorý sa dostal aj do reprezentácie. To, že sa mi darí tak, ako sa mi darí, je teda zásluha hlavne trénerov," tvrdí bývalý hráč Lyonu, Tours, Brianconu, Zvolena, Senice, Trenčína, Šumperka či Detvy, ktorý v Nových Zámkoch chytal už v ročníku 2015/16.

Kristín sa sústredí iba na súčasnosť a nič iné, ako napríklad nejaké "vyššie ambície" ho netrápia: "Čo má byť bude. Ja som sem prišiel kryť Košovi chrbát. Teraz oddychuje a keď si oddýchne, tak znova budem na lavičke ja. Nemám žiadne vyššie ambície. Idem od zápasu k zápasu a čo bude ukáže čas," dodal Matej Kristín.

Pozrite si aj

VIDEO Zvláštny druh zábavy, hráč Detvy hlavou rozmlátil televízor v šatni
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články