Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Na Slovensku získal titul so Slovanom: Následne sa vrátil domov, no objavoval aj Austráliu

BRATISLAVA - Sezóna 2011/12 bola pre Slovan Bratislava poslednou v najvyššej súťaži, pretože od ročníka 2012/13 nastupuje v KHL. Rozlúčil sa ziskom majstrovského titulu.
Zdroj: 1319
Zdieľajte:

V kádri mali vtedy "belasí" aj jedného zaujímavého Kanaďana menom Kevin Harvey, ktorý prišiel s povesťou vyloženého bitkára. Predošlých tri a pol sezóny hrával v AHL aj ECHL, kde si za ten čas pripísal neuveriteľných 950 trestných minút!

Prečítajte si aj

Mal byť veľkou posilou, no Kanaďan so skúsenosti z NHL skončil v Sparte už po šiestich zápasoch

Svojej povesti neostal nič dlžný ani na Slovensku. Po príchode, tesne pred play-off, odohral v základnej časti osem stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a zaznamenal 96 trestných minút. Vo vyraďovacej časti sa ale upokojil v 16 dueloch ich bolo "len" 45. K tomu Harvey pridal štyri kanadské body (2+2).

Pamätné sú hlavne jeho bitky s Martinom Bačom, Marekom Birom či Michalom Novákom.

Prečítajte si aj

VIDEO Bailey sa stal v rámci výmeny posilou Philadelphie

Rodák z Hamiltonu bol však v zostave v každom stretnutí play-off, a tak aj on prispel k majstrovskému titulu. Následne si užil i oslavy na námestí.

Slovan s Harveyom po sezóne 2011/12 prestal počítať a do play-off ho nezobral. Kanaďan sa síce zapísal do povedomia fanúšikov, no rýchlo Slovensko opustil a vrátil sa do Severnej Ameriky, kde sezónu 2012/13 odohral za Elmiru Jackals v ECHL. Do Európy sa vrátil už len raz a to v ročníku 2013/14, kedy zhruba pol roka strávil v anglickom Coventry Blaze, aby znova putoval za "veľkú mláku".

Prečítajte si aj

VIDEO Mal byť veľkou hviezdou nášho hokeja, v tejto sezóne sa chystá do štvrtého klubu

V sezóne 2014/15 však dal opäť raz priestor príležitosti a vybral sa dokonca do Austrálie, kde podpísal kontrakt so Sydney Ice Dogs. V tomto klube pôsobil trikrát. Okrem spomínaného angažmánu aj počas ročníka 2015/16 a 2016/17. Ani raz sa netešil z titulu.

Od roku 2017 nehral nikde, aj keď počas aktuálneho ročníka je vedený na súpiske celku Dundas Real McCoys v ACH, no nenastúpil zaň ani raz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články