Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalý obranca Banskej Bystrice si našiel nový klub: Po odchode z Floridy sa vracia do Francúzska

NICE - Kanadsko-francúzsky obranca Olivier Dame-Malka sa vracia do francúzskej Ligue Magnus. Na zmluve do konca sezóny sa dohodol s tímom Aigles de Nice.
Zdroj: 24483
Zdieľajte:

Rodák z Montrealu reprezentujúci Francúzsko v tejto sezóne za Floridu Everblades (ECHL) nastúpil na dvadsať stretnutí, v nich získal šesť bodov výlučne za asistencie. Pôvodne mal začať ročník v Lyone, kde sa dohodol na zmluve ešte v máji, no v auguste zo všetkého zišlo.

Prečítajte si aj

Hlavaj si zvyká v USHL, pomáhajú mu spoluhráči, chce sa zlepšovať

Dame-Malka je na Slovensku známy predovšetkým zo svojho pôsobenia v HC ´05 iClinic Banská Bystrica, kde začal ročník 2017/18, no po trinástich stretnutiach (0+3) odišiel. Ďalších šesť pridal v Lige majstrov.

Francúzsky reprezentant a účastník MS 2017 dohral ročník v Grenoble, predtým hrával vo Francúzsku aj za Dijon a Rouen, kde v sezóne 2016/17 vybojoval treble (liga, pohár, Kontinentálny pohár).

Prečítajte si aj

FOTO+VIDEO Dame-Malka kombinuje hokej s rybárčením: Najlepšie sa mu chytalo na Floride, zle nie je ani u nás

V Nice aktuálne pôsobia Slováci Miroslav Macejko, Peter Paločko, Matúš Matis, Peter Bjalončík a Peter Hrehorčák. Taktiež chorvátsky brankár Vilim Rosandič, jeho brat Mislav reprezentuje Slovensko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články