Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO+VIDEO Dame-Malka kombinuje hokej s rybárčením: Najlepšie sa mu chytalo na Floride, zle nie je ani u nás

BANSKÁ BYSTRICA - Francúzsky obranca Olivier Dame-Malka, ktorý je jednou z posíl HC´05 iClinic Banská Bystrica, má zaujímavý koníček.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Popri hraní hokeja si veľmi rád chodí oddýchnuť k vode, kde chytá ryby: "Definoval by som to tak, že rybárčenie je moje hobby a vášeň. Hokej je mojou prácou a vášňou," vysvetľoval rodák z kanadského Montrealu v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Banskobystrický novic Dame-Malka si nevie vynachváliť mesto, teší sa na spoluprácu s Országhom

"Keď odídem z ľadu, tak potrebujem relaxovať a chytanie rýb je na to veľmi dobré. Môžem myslieť na niečo iné, aby to nebol stále len hokej, hokej, hokej... Je to naozaj dobré hobby," pokračoval v zaujímavom rozprávaní francúzsky reprezentant.

Ten z predošlého pôsobenia v krajine "galského kohúta" poznal českého obrancu Adama Sedláka, takže práve s ním trávi väčšinu času v meste pod Urpínom: "Ako som na Slovensku, tak so mnou chodí chytať aj on."

Prečítajte si aj: VIDEO Trénoval Crosbyho, teraz ho čaká výzva pod Urpínom: Očakávania sú vysoké, také by však mali byť

Tomuto hobby prepadol pred pár rokmi a v súčasnosti ním vyplňuje väčšinu času: "Chytám už asi sedem rokov. Momentálne sa tomu venujem veľmi intenzívne. Nie je to síce najlacnejší koníček, ale perfektný na relaxovanie," ďalej natešene rozpráva bystrický zadák.

God i miss Florida! Ill be back #florida #offshore #fishing #grouper

Príspevok, ktorý zdieľa Olivier Dame Malka (@omalka44),

Po príchode na Slovensko ho čakala istá zmena, oproti tomu, na čo bol zvyknutý, no ako sám hovorí, nemá sa na čo sťažovať: "Tu je to trochu rozdielne, pretože musím jazdiť k jazerám, ale taktiež je to veľká zábava. Je tu krásna príroda – hory, lesy, potoky, jazerá... Je to nádherné a veľká zmena oproti tomu, na čo som bol zvyknutý napríklad doma v Montreale."

Prečítajte si aj: Faille si prišiel po titul, o klube sa bavil s majstrami: Potom to už bolo jednoduché rozhodovanie

V našej krajine je síce zatiaľ len pomerne krátko, to mu ale nebráni spoznávať aj miesta, ktoré by len kvôli hokeju asi nenavštívil: "Často chodím chytať hlavne hneď vedľa štadiónu, do Hrona. Bol som taktiež v Revúcej alebo v Ružomberku, kde je veľmi veľa rýb. Sú tam veľké pstruhy, niektoré majú až tri alebo štyri kilogramy," nechal sa počuť Dame-Malka.

Napriek tomu, že na Slovensku sa mu páči, dopustiť nedá na južný cíp USA: "Najlepšie miesto na svete na chytanie rýb je bez debaty Florida. Hlavne jej južná časť je neuveriteľná."

Prečítajte si aj: VIDEO Bubela prišiel obhájiť titul, v Amerike už nevidel budúcnosť: Banská Bystrica bola jednoznačná voľba

Práve tam chytil najväčší kúsok vo svojom živote: "Pravdepodobne ním bol žralok, ktorých som chytil mnoho na Floride, keď som tam hral v ECHL. Najväčší mohol mať niečo cez dva metre, bolo to skvelé," hrdo konštatuje v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk Olivier Dame-Malka.

#sharksonsand #sandbar #shark #spinningreel

Príspevok, ktorý zdieľa Olivier Dame Malka (@omalka44),

Olivier je až taký fanatik, že na youtube má svoj vlastný kanál, kde nahráva videá, ako chytá ryby. Pod názvom Malka's Fishing World ho nájdete TU.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články