Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šechný svojim humorom pobavil novinárov, Ružička nostalgiu necíti

MICHALOVCE - Hokejisti Dukly Michalovce sa v predstihu stali víťazmi základnej časti St.Nicolaus ligy. Skalicu doma zdolali 5:2, hoci sa dlhší čas nevedeli dostať do tempa. O výsledku rozhodli v poslednom dejstve. Na tlačovej konferencii legenda nášho hokeja Richard Šechný pobavil prítomných novinárov záverečnou odpoveďou na otázku ohľadom ruského obranca Jevgenija Kurbatova.
Zdroj: 30707
Zdieľajte:

Hostia zo Záhoria držali po prvej tretine bezgólový stav. Po dvoch častiach mali dvojgólové manko. Na začiatku tretej tretiny sa prebrali kontaktným gólom Američana Mowreyho. Vzápätí prišiel tretí gól do brány Romančíka, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci. "Začali sme slabo, ako keby sme ešte sedeli v autobuse. Odhadzovali sme puky. Následne som mal zo svojho mužstva pocit, že sa bojí hrať. Za stavu 2:0 sme chceli dosiahnuť kontaktný gól, čo sa nám podarilo, ale znova sme zlyhali v obrane a Michalovce nám opätovne odskočili na rozdiel dvoch gólov a už si výhru nedali zobrať," tichým tónom zhodnotil vystúpenie svojich zverencov na ľade suverénneho lídra z Michaloviec tréner Skalice Michal Ružička.

Prečítajte si aj

VIDEO Štyri vylúčenia za dvanásť sekúnd? To sme ešte nevideli, zhodli sa Banskobystričania

Základná časť uplynie o necelé dva týždne, no už teraz sa Dukla stala jej víťazom. Nazbierala krásnych 102 bodov a má impozantné skóre 224:81. "Domáci zaslúžene viedli ligu a zaslúžili si byť prví po základnej časti," vystrúhal poklonu "líškam" Ružička. Záhoráci vlani získali prvenstvo po základnej časti. Situácia sa zmenila a práve v súboji s nimi sa toho dočkali Zemplínčania. "Každá sezóna je iná. Máme úplne iný káder. Čochvíľa sa začne play-off a uvidíme, ako to dopadne," doplnil mladý tréner a na margo veľkej letnej obmeny kabíny pridal: "Bol to veľký zásah. Hlavne do obrany."

Pozrite si aj

VIDEO Prázdna bránka a stačila len presná lapačka!

Asistent trénera Dukly Richard Šechný mal o čosi ľahšie hodnotenie vzhľadom k jedenástej výhre v sérii i celkovému prvenstvu. "Prvá tretina bola celkom vyrovnaná. Spravili sme v nej zbytočné dva fauly. Podržal nás Adam Trenčan, ktorý si poradil s dvomi čistými šancami súpera. Myslím si, že sme od druhej tretiny chytili zápas do rúk. Rozdiel po tejto tretine mohol byť vyšší, ale pre zmenu brankár Romančík si vedel poradiť s našimi hráčmi," uviedol Šechný. Nasledujúca otázka bola nasmerovaná k ruskému hráčovi Kurbatovovi, ktorý nedávno odišiel zo Zemplína kvôli komplikovanému pôrodu svojej manželky. Odpoveď 47-ročného harcovníka všetkých pobavila: "Kurbatova uvidíme jedine na play-station (smiech). Ale nie, definitívne skončil," dodal Šechný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články