Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brankár Žiliny Fučik: Ak je šanca vyhnúť sa baráži, treba ísť naplno

ŽILINA - Jedna lastovička leto nerobí, uvedomujú si hokejisti MsHK DOXXbet Žilina, ktorí si z košickej Steel arény priniesli cenné dva body. Bodovo si síce polepšili, ich odstup na poslednom mieste tabuľky Tipsport Ligy je však naďalej výrazný. Bojovný výkon i strelecká efektivita "vlkov" sú však povzbudením do ďalších zápasov.
Zdroj: 29828
Zdieľajte:

Víťazstvu v Košiciach (5:4 sn) pridáva na hodnote aj fakt, že tímu chýbali skúsení Jozef Balej, Peter Húževka, Michal Bárta, Matej Síkela či Jakub Ručkay. Žilinčania neboli strelecky aktívnejší, naopak, na strely na bránku vyhral domáci tím 45:25. "Košičania nás prestrieľali, my sme naopak vyťažili z povestného minima maximum. Trikrát sme v zápase viedli, ale napokon nás tešia aj dva body, najmä vzhľadom na nedávnu prehru s Mikulášom. Celkom nám išli aj presilovky, tie sa nám na veľkom košickom klzisku dobre hrajú, navyše ich dosť trénujeme. Verím, že aj tento výsledok pozdvihne našu psychiku, zbrane ešte neskladáme," povedal útočník Lukáš Hvila.

Prečítajte si aj

VIDEO Štyri vylúčenia za dvanásť sekúnd? To sme ešte nevideli, zhodli sa Banskobystričania

Ten sa na víťazstve "vlkov" podieľal jedným gólom a dvomi asistenciami. Veľký podiel na cenných bodoch však mal aj brankár Tomáš Fučik, ktorý dostal príležitosť pred Marošom Mikolášom. V Košiciach si zachytal dosýta, a hoci štyrikrát inkasoval, pre Žilinčanov bol oporou. "V druhej tretine sme mali viackrát šťastie. Vtedy som si povedal, že to dnes bude dobré, lebo šťastie stojí pri nás. Potom sa mi to trochu vrátilo, no som rád, že to chlapci nevzdali. Ako som podržal ja ich, tak potom aj oni mňa."

Žilinčania sú po 43. kole s 39 bodmi na poslednom mieste tabuľky a na Liptovský Mikuláš majú desaťbodovú stratu. Desiata priečka, na ktorej je aktuálne Detva, by okrem vyhnutia sa baráži znamenala aj účasť v predkole play off. Základným cieľom pre tím spod Dubňa je vyhnutie sa baráži. "Pokiaľ máme šancu vyhnúť sa baráži, tak musíme hrať každý zápas naplno. Podvedome sme vedeli, že Košičania nie sú v ideálnej forme a pred zápasom by sme dva body z ich ľadu určite brali. Teraz ich máme, sme za ne radi a veríme, že sa týmto zápasom nakopneme," dodal Fučik.

ANKETA: Dokáže sa Žilina vyhnúť baráži?

  • Áno

    30%

  • Nie

    70%

Prečítajte si aj

Žilina v Košiciach až trikrát viedla, prekvapenie kola spečatila v nájazdoch
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články