Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš: Úplatok som nezobral nikdy, slová Pospíšila aj Fafráka nie sú pravdivé

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš považuje ôsme miesto z MS za reálny obraz kvality slovenského juniorského hokeja. V Bratislave sa však na pondelňajšom brífingu hovorilo najmä o kritike hráčov Martina Pospíšila a Miloša Fafráka k práci trénera i manažéra Romana Ulehlu.
Zdroj: 26842
Zdieľajte:

Ako by ste zareagovali na vec zo statusu o platení kartou?

Bokroš: "Než začnem rozprávať, tak poviem, že mi je ľúto, že takúto tému musíme otvárať. Ak mal niekto pocit, že bol problém, tak to mohol riešiť na MSJ. Chcel som vám povedať postup, ako to bolo s Martinom Pospíšilom, ale môžeme aj formou otázkou. Tesne pred nomináciou nám povedal, že je chorý. Museli sme sa rozhodnúť, či ho necháme, alebo pošleme domov. Preto sme prizvali kapitána a asistentov. Určite s ním súcitia, prežili spolu veľa. Zašli za ním. Povedal im, že potrebuje tri dni, čo povedali aj mne. Ja som povedal, že máme pripraveného Okuliara. Nakoniec som povedal dobre Martin, ostávaš, aj keby som to mal zaplatiť vlastnou kartou. Volal som Šatanovi, povedal som mu ako je situácia a Miroslav odpovedal, že spravte, ako uznáte za vhodné."

Prečítajte si aj

Feherváry a Korenčík sa do Bokroša nepustili, zastali sa ho

Ako to s tým Pospíšilom bolo na letisku?

Ulehla: "15. decembra nás požiadal jeho klub, či môže v ten deň odohrať zápas. Súhlasili sme, on po zápase mal odletieť za nami. Prílet bol okolo 15:00, my sme sa vtedy presúvali na štadión. Hráča mal vyzdvihnúť OV, ja som nedostal sms ani telefonát. Jediné, čo sme mohli spraviť bolo, aby si zavolal taxík, pretože my sme auto k dispozícii nemali. Hockey Canada nám dala auto až od 18. decembra. Buď by som išiel po neho ja na letisko taxíkom, ale toto bolo rýchlejšie. Taxík sme mu preplatili. Hrehorčákovi meškalo lietadlo štyri hodiny, tiež išiel rýchlo taxíkom a stihol tréning."

Ernest Bokroš pokračoval v zaujímavej diskusii: "Martin Jakubek drží sms-ku o úplatku šesť alebo sedem rokov a teraz to ukáže? Moji právnici ho budú kontaktovať."

"Ja ako tréner musím každý rok nechať doma 20 detí, čo je 40 rodičov. Ja sa správam slušne, nepijem, nefajčím, jedine ma môže zasiahnuť korupcia. Ľudia si robia Facebooky na môjho syna a manželku. Po mne prídu ďalší, takže to treba zastaviť. Do dnešného dňa som vydržal dosť, teraz sa začínam brániť právnikmi. Nikdy som od rodiča úplatok, aby išiel na MSJ nezobral. Takúto hlúposť by som neurobil. Vysypali na nás vlečku hnoja."

V minulosti ste však nadávali hráčom do k...

"Bolo to pred ťažkým zápasom. Povedal som, poďme sa hýbať, lebo sme ako banda k******. Povedal som to, ale nikdy som neurazil hráča, že by som povedal ty si k****."

Ako to bolo s mentálnym trénerom?

"Dohoda medzi mnou a pánom Šatanom bola dohoda, že je tu možnosť využiť amerického mentálneho kouča. V príprave mal s nami byť a 26. decembra opustiť výpravu. Mal všetko zabezpečené. Na MSJ bol náročný program, rozborov aj mítingov bolo veľa. Keby sme ho však nemali radi, tak by sme ho nepozvali."

Prečítajte si aj

Po Pospíšilovi sa vyjadril ďalší člen repre U20: V projekte to bolo hrozné, horšieho trénera ako Bokroša som nikdy nemal

Zo statusu však vyplýva, že hráči ho mali radi. Nemohol ostať?

"Mňa nikdy Miro Šatan do ničoho netlačil. Vždy necháva právomoc ale aj zodpovednosť. S mentálnym koučom bola dohoda do 26. decembra. Preto ho mal Martin rád, pretože mal problém."

Čo hovoríte na vyjadrenie Fafráka?

"Miloš Fafrák bol zneužitý, pretože to, čo bolo napísané pod jeho menom, nenapísal on. Také slová by nepoužil. Miloš skončil v zámorí, prišiel, či by nemohol ísť do projektu. Podľa dohody išiel do Švédska alebo Fínska na skúšku, no neuspel a vrátil sa. Tento rok to bol jeden z najlepších hráčov, ale nemal rád tvrdú robotu. Išiel som po ňom tvrdo, nekompromisne, pretože ak sme ho nevyhecovali, tak stretnutie odflákol. Nakoniec to bol náš najlepší strelec. V určitých fázach som bol na neho zlý, ale športovo, pretože sme vedeli, že bol s Kollárom jeden z najlepších v projekte."

Aké bolo zabezpečenie v projekte?

"Je to dvanásty rok a to zabezpečenie je na takej úrovni, ako majú kluby v našej lige. Hráči dostávajú všetko. Fafrák to vyfasoval a povedal, že on v tom hrať nebude, pretože to bola iná značka korčúľ. Nechcel v tom hrať, takže veci sú v sklade. Veci, ktoré boli pre neho sa použili pre druhého hráča."

Bol vám niekedy ponúkaný úplatok?

"Nie, môžete sa spýtať aj agentov. Som osoba, ktorej sa ľudia boja. Neviem, čím to je."

Prečítajte si aj

Slovenský reprezentant to povedal na plné ústa: Takto "funguje" slovenský hokej!

Bokroš pokračoval o Martinovi Pospíšilovi: "Aj keď napísal to, čo napísal, tak je to výborný hokejista. Chcem povedať, že keď Martin prišiel na MSJ a odohral zápas s Českom v treťom útoku ako center. Nehral najlepšie. Po tréningu sme si ho zavolali, čo sa stalo, pretože to nemalo úroveň reprezentanta. Vyjadril sa, že on s týmito hráčmi hrať nebude a že sa necíti na tretieho centra. Znehodnotil spoluhráčov, ale chápali sme ho. Nemohli sme ho však dať na centra prvých dvoch útokov. Nakoniec sme sa zhodli, že môže hrať na krídle a aj presilovky. Veľa sme mu ustupovali. Či už zápas v klube, oddych po chorobe alebo miesto v presilovke. Nadštandardne sme ustúpili. Nebolo to však ideálne, preto sme tam proti Švédom dali Fafráka."

Skončíte pri reprezentácii?

"Pôjde na výkonný výbor, kde všetko vysvetlím. Ak máme byť takto dehonestovaní po každej stránke, tak nemáme chuť pracovať, aby som bol každý deň obviňovaný."

"Dnes mi volal pán Černák, otec Erika. Ak treba, prídem povedať do médií ako pracujete, verejne vystúpim. Taktiež ma chce podporiť Robo Švehla, tých telefonátov bolo viac."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články