Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Feherváry a Korenčík sa do Bokroša nepustili, zastali sa ho

BRATISLAVA - Martin Feherváry a Marek Korenčík sa vyjadrili k správam o situácii na MSJ.
Zdroj: 28473
Zdieľajte:

"Budem stručný ohľadom hodnotenia MSJ," začal tlačovku Ernest Bokroš: "Umiestnenie bolo reálnym obrazom. V histórii sme len trikrát postúpili do semifinále. Za posledných 14 rokov sa semifinále dostáva len päť krajín. Pokiaľ sa nebudeme pozerať na reálny stav, tak sa klameme," hovorí kouč.

Prečítajte si aj

Dnes sa uskutoční tlačová konferencia Ernesta Bokroša: Ako ju sledovať?

"Turnaj by som zhodnotil neutrálne," stroho skonštatoval kapitán Martin Feherváry: "Išli sme s vyššími ambíciami, ako sa dosiahlo. Bolo to o jednom zápase, ktorý nám nevyšiel," nechal sa počuť Korenčík.

Obaja mladí obrancovia dostali okamžite otázku priamo k veci: "V prvom rade sa chalani vyjadrili o turnaji, bola to ich vlastná záležitosť. Nevedeli sme o tom, že to plánujú. Či s tým súhlasíme je ťažká otázka," zaujal stanovisko kapitán Feherváry: "Nemám k tomu čo viac povedať. Osobne si myslím, že tieto veci sa nemali vyniesť z kabíny, mohlo sa to riešiť inak. Stalo sa. Myslím si, že je to ich osobný názor," nadviazal Korenčík.

"Ja, Filip Krivošík a Adam Liška sme sa postavili za Martina," povedal Feherváry: "Nechcem to však rozoberať do detailov. Martin spomenul veľa vecí," pokračuje kapitán SR U20: "Napätie bolo z jedného dôvodu, začali sme tromi prehrami. Tá nálada ide potom dole. To bol hlavný impulz ohľadom napätia."

Tréner Javorčík chcel tím motivovať, teraz sa vraj vyzdvihovali kvality súpera: "Všetci sme boli za jedným cieľom a to postaviť sa každému súperovi a poraziť ho. Mítingy boli na trénerovi, nie na nás," tvrdí Feherváry.

Prečítajte si aj

Po Pospíšilovi sa vyjadril ďalší člen repre U20: V projekte to bolo hrozné, horšieho trénera ako Bokroša som nikdy nemal

Fungovalo teda všetko ako malo? "Viacerí sme sa sťažovali a veľakrát sme čakali, ale to nie je vždy len otázka manažéra a realizačného tímu. Často sme čakali na veľa vecí, ako hovorím," znervóznel Feherváry.

"My sme chceli, aby tam Martin Pospíšil bol, je to dobrý hokejista. Mal však zdravotné problémy a nevedelo sa, ako to bude vyzerať. Po tom zápase s Kanadou sa určovala nominácia, takže sme sa ho kvázi zastali," prezrádza ďalej kapitán: "Od tých statusov sme si s nimi nepísali. Síce sme to rozoberali s inými spoluhráčmi, ale nič z kabíny vyberať nebudem," nechal sa počuť Korenčík.

"My sme tu ako hráči. Ja vždy idem do repre s tým cieľom, aby som hral hokej a nie, aby som niekoho kritizoval. Je to vec, na čom je tímová hra postavená,"pokračoval "Fehy".

"Nálada po druhom zápase nebola dobrá, prehrali sme zápas so Švédskom, ktorý nám nevyšiel. Bolo treba zvýšiť hlas. Dostali sme nariadenie trochu zanadávať, ale to v hokeji treba. Určite to trochu pomohlo," myslí si Feherváry.

Prečítajte si aj

Slovenský reprezentant to povedal na plné ústa: Takto "funguje" slovenský hokej!

Ernest Bokroš verejne vyzval zverencov, aby povedali, či sa tréneri na poradách hádali: "Na všetkých mítingoch, na ktorých som bol, sa to nestalo," povedal Korenčík: "S týmto musím súhlasiť," dodal Feherváry.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TA3

Diskusia

Podobné články