Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Minárik sa chce udržať v prvom tíme a získať s juniorkou titul

NITRA - Nitrianski hokejisti vstúpili do nového roka pravou nohou, keď v domácom súboji porazili MAC Újbúda Budapešť.
Zdroj: 30640
Zdieľajte:

Domáci Nitrania vyhrali nad nováčikom súťaže aj štvrtý vzájomný zápas, pričom v troch dueloch strelili viac ako 6 gólov. Jedným z úspešných exekútorov v tomto dueli bol aj 18-ročný Jakub Minárik, ktorý dostal príležitosť v druhej formácii po boku kanadských útočníkov Scheidla s Kerbashianom: "Som veľmi rád, že mi tréneri dali šancu si zahrať či už vo štvrtej alebo druhej lajne. Veľkú radosť mám aj z môjho premiérového gólu. Pri tom góle veľmi dobre clonil pred súperovým brankárom môj spoluhráč a ja som sa puk snažil doraziť do brány," povedal v mixzóne mladý útočník.

Prečítajte si aj

Trenčín bol napriek prehre nespokojný, Banská Bystrica to na Košice vie, Zvolen rozbil Poprad

Úlohy Minárika boli v tomto zápase odlišné od predchádzajúcich duelov. Rodák z Topolčian by chcel v progrese pokračovať: "V prvom rade musím povedať, že som nečakal túto šancu a o to je sladšie. Naša pätka mala hrať útočne a tlačiť sa do brány, čo si myslím, že sa nám celkom darilo a so spoluhráčmi sme sa výborne dopĺňali na to, že sme hrali spolu prvýkrát. Čo sa týka mojich osobných ambícii, tak chcel by som si vybojovať časom trvalé miesto v zostave a ešte aj získať s juniorkou titul," zakončil Minárik.

Ďalším úspešným strelcom domácich bol aj Dalibor Bortňák, ktorý po osemnástich sekundách tretej tretiny v samostatnom nájazde počas oslabenia zvýšil na 4:1. Ten však nezabudol pripomenúť slabší úvod zo strany domácich. "Začali sme trocha pomalšie, čo sa nám proti tomuto mužstvu nesmie stávať, nakoľko dobre korčuľujú. Potom sme sme si však niečo k tomu povedali a naša hra sa začala zlepšovať a myslím si, že do konca zápasu sme si to ustrážili," povedal pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Keď už o nič nejde

Včerajšia výhra priniesla takmer identický výsledok, keď sa tu hral zápas naposledy. Nitre sa proti maďarskému celku dari a mohlo by sa zdať, že aj hokejisti vnímajú túto sériu. "Nejak špeciálne nesledujeme tieto štatistiky ako fanúšikovia a novinári. My sa sústreďujeme vždy len na aktuálny duel a na to, aby sme ho zvládli čo najlepšie," zakončil center tretej formácie.

Hosťujúcemu trénerovi Gergelymu Majorossovi duel primomenul ten predošlý, ktorý sa hral v Nitre. "Scenár tohto zápasu bol podobný tomu predošlému, ktorý sme v Nitre odohrali. Prvá polovica zápasu bola z našej strany ešte celkom dobrá. Avšak, aby sme mohli bodovať s tímom, akým je Nitra, musíme byť oveľa efektívnejší. Keď Nitra pridala ďalšie góly, tak z našej strany to už nebolo vôbec dobré. V celku ten náš výkon nebol zlý, ale na výsledok 6:1 sa dobre nepozerá," povedal tréner Budapešti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články