Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci po prehre so Švédskom cítili rozdiel, vyčítali si chyby

VICTORIA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom druhom zápase na MS tejto vekovej kategórie so Švédskom 2:5. Zverenci trénera Ernesta Bokroša sú po dvoch dueloch v tabuľke B-skupiny bez bodu, Švédi majú na konte dve víťazstvá a vedú skupinu.
Zdroj: 30563
Zdieľajte:

hlasy po zápase /zdroj: SZĽH/:

Ernest Bokroš, tréner SR: "Tento výkon na takého kvalitného súpera stačiť nemohol. Keď sa pozrieme len na presilové hry, tak my sme ich mali šesť, využili sme jednu, naopak súper mal tri presilovky, v ktorých nám dal dva góly. Mohli sme teda vidieť rozdiel v efektivite a v rozdielových hráčov na súperovej strane a na našej strane."

Pozrite si aj

VIDEO Kuriózny vlastný gól švédskeho obrancu proti Slovákom: Toto sa stane raz v kariére!

Patrik Hrehorčák, útočník SR: "Začali sme veľmi zle, urobili sme veľa chýb, stratili sme veľa pukov na modrej čiare a Švédi sú taký kvalitný tím, že to dokázali využiť. To asi rozhodlo v prvej tretine. V druhej sme sa viac hrnuli do útoku, čo ukazuje aj pomer striel. V tretej časti nám už asi došli sily. Musíme sa z tohto stretnutia poučiť. Strácali sme ľahké puky, to nás asi stálo celý zápas. Proti Fínom musíme hrať ako s USA, no nie 40 minút, ale celých 60."

Adam Liška, útočník a strelec prvého gólu SR: "Absolútne sme nezachytili začiatok stretnutia. V prvej tretine nás Švédi prečísľovali, chytili 'momentum'. Najväčší problém bol, že sme prepadávali, chýbal nám tretí útočník vzadu, vždy sme boli pod pukom a Švédi na nás niekoľkokrát išli 2 na 1 či 3 na 2. V presilovkách nám chýbalo lepšie zakončenie, efektivita, presilovky sú na to, aby sa na takomto fóre využívali. Verím, že ak sa strelecky presadia aj ďalšie päťky, celý tím sa chytí a bude to v ofenzíve lepšie."

Prečítajte si aj

VIDEO Slováci nestačili ani na Švédsko, podali však dobrý výkon
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články