Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemecko sa vracia medzi elitu, ovládlo tabuľky B-divízie

BRATISLAVA - Majstrovstvá sveta juniorov sa už tradične budú konať na prelome rokov, ale v polovici decembra sa dohrali MSJ v nižších divíziách.
Zdroj: 30414
Zdieľajte:

Turnaj "druhého najvyššieho levelu" sa konal v nemeckom meste Füssen a určil jedného postupujúceho ma najvyššie MSJ pre budúci rok. V tabuľke šiestich tímov dokázali zvíťaziť domáci nemeckí hokejisti, ktorí získali 14 bodov, a tak sa vracajú medzi elitu.

Prečítajte si aj

Chára rozmýšľa nad dôchodkom, NHL však na konkurenciu stále stráca

Druhé skončilo Bielorusko (9 bodov), ďalej Nórsko (8), Lotyšsko (6), Rakúsko (5) a posledné Francúzsko (3) vypadáva až do tretej skupiny. Odtiaľ postupuje Slovinsko.

Tí na turnaji vyhrali všetkých päť stretnutí, keďže sa hralo systémom každý s každým. Strelili jednoznačne najviac, až 22 gólov a inkasovali len päť. Štyrikrát uspeli v riadnom hracom čase, raz po nájazdoch.

Prečítajte si aj

VIDEO Berie šesť miliónov ročne, no zápas nevyhral už rok

Tak sa stalo hneď na úvod proti Rakúsku, kedy Nemci vyhrali až po nájazdoch 3:2. Následne ale dominovali a postupne porazili Nórsko 4:0, Lotyšsko 4:1, Bielorusko 5:1 a Francúzsko 6:1.

Produktivitu turnaja ovládol Nemec Dominik Bokk (1+7). Druhý bol Bielorus Ivan Drozdov (4+3), so Samuelom Solemom z Nórska najlepší strelec turnaja a najlepší útočník. Nemecký gólman Hendrik Hane dominoval medzi brankármi a stal sa najlepším brankárom. Medzi obrancami zvíťazil opäť Nemec a síce Moritz Seider.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: wikipedia.com

Diskusia

Podobné články