Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chára rozmýšľa nad dôchodkom, NHL však na konkurenciu stále stráca

BOSTON - Iba center Pittsburghu Penguins Matt Cullen je v súčasnej NHL starší ako kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára. Slovenský obranca preto logicky rozmýšľa nad dôchodkom.
MetaTitle: USA Hokej NHL Bruins Lightning.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Počas bohatej hráčskej kariéry si odchovanec Dukly Trenčín zarobil dosť veľa miliónov a chudobný neostane ani v dôchodku, ktorý mu bude vyplácaný už okolo dovŕšenia päťdesiatky.

Prečítajte si aj

VIDEO Berie šesť miliónov ročne, no zápas nevyhral už rok

"Keď hráč odohrá určitý počet zápasov, na dôchodkový účet sa mu posiela určitá suma. Závisí to aj na celkových výnosoch ligy. Vybrať si časť peňazí sa dá už okolo päťdesiatky," povedal Chára v rozhovore pre Forbes.

41-ročný hokejista sa v oblasti financií cíti ako ryba vo vode, v zámorí totiž vyštudoval vysokú školu zameranú na financie: "Oproti ostatným vrcholovým športom, baseballu, basketbalu a americkému futbalu, sme stále trochu pozadu. Tam sú dôchodkové účty rozšírenejšie a lepšie nastavené. V NHL sa na tom stále len pracuje," vysvetľuje Chára.

Pozrite si aj

VIDEO Bitka na tréningu St. Louis Blues: Bortuzzo a Sandford išli na päste!

Ako presne bude jeho dôchodok vyzerať nevie, ale málo to určite nebude: "Asi by som si to dokázal zistiť, ale nenosím to v hlave. Dlho som sa na to nedíval, ale viem, že je dobré mať aj túto istotu," dodal líder Bostonu Bruins.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Forbes

Diskusia

Podobné články