Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keď do seba nezapadajú kúsky puzzle, nefunguje ani celok, tvrdí Kerbashian

NITRA – Šláger nedeľňajšieho kola, ktorým bol zápas domácej Nitry s Košicami, ponúkol atraktívny vyrovnaný duel plný šancí na oboch stranách. Spokojnejší mohli byť Nitrania, ktorým sa napokon podarilo zvíťaziť 5:3. Zápas obohatila už tradičná každoročná charitatívna akcia, pri ktorej dostali diváci možnosť zahádzať ľadovú plochu plyšovými hračkami. Tie následne poputujú deťom v detských domovoch.
Zdroj: 30323
Zdieľajte:

Prečítajte si aj

Totálne fiasko pre bryndziarov: Nečakaný zvrat v Nových Zámkoch!

Zápas sa už od prvých minút niesol v bojovnom duchu, čo sa potvrdilo aj niekoľkými vylúčeniami na oboch stranách. Ani jedno z nich však hostia nepremenili, čo sa neskôr ukázalo kľúčovým. „Dnes rozhodli presilovky, ktoré sme my na rozdiel od Nitry nevyužili. To bolo podľa mňa najpodstatnejšie,“ vyjadril sa Tomáš Hričina, strelec prvého gólu Košíc. Až dva góly Nitranov totiž padli z presilových hier. Podobný názor mal aj tréner Košíc Peter Bartoš, ktorý na tlačovej konferencii vyzdvihol výkony svojich zverencov, no uznal, že hlavným problémom boli nevyužité presilové hry.

Na otázku, či ich tréner pred niečím konkrétnym varoval, odpovedal útočník takto: „Nebolo to nič špeciálne. Na mítingoch sme sa pokúšali spoznať ich hru, no nepovedal by som, že sme ich mali prečítaných. Snažili sme sa dodržiavať, čo sme si stanovili, ale spravili sme chyby a oni ich potrestali. Dnes to bolo rozhodne o presilovkách,“ povedal pre hokejovysvet.sk

Prečítajte si aj

Na Slovensko spomína v najlepšom, teraz si užíva život ako z kreslenej rozprávky v Japonsku

Počas prvých dvoch tretín mala slušná divácka kulisa možnosť užiť si dynamický hokej, počas ktorého sa bojovalo hore-dolu na oboch stranách. Kontrastná bola posledná tretina, v ktorej oba tímy vyčkávali, kto ako prvý urobí chybu. Napriek opatrnosti však nakoniec došlo k pochybeniu, a to na strane Košíc, keď v 50. minúte vsietil gól nitriansky center Kale Kerbashian. Podarilo sa mu to v presilovej hre po nahodení puku od modrej čiary McCormackom. Ten zápas zhodnotil takto: „Cítim sa super, no najlepšie na tom je, že sme porazili jeden z najsilnejších tímov v lige. Je to určite dôležité pre naše tímové sebavedomie – ak sa chceme posunúť dopredu, musíme začať porážať aj silnejšie tímy, tie, ktoré sú v tabuľke nad nami. Viem, že dokážeme poraziť tímy z nižších priečok tabuľky, no musíme zvládnuť aj tie lepšie,“ hodnotil bezprostredne po stretnutí.

Kerbashian bol v tomto zápase jedným z najlepších hráčov, za čo mu bolo udelené aj ocenenie hráča zápasu. Útočník získal dve gólové asistencie a v tretej tretine strelil gól, ktorý sa nakoniec ukázal ako víťazný. Radšej ako seba však vyzdvihol celý tím a poukázal na dôležitosť spolupráce. „Podľa mňa sú rozdielové najmä detaily a naša vzájomná podpora. Je to tímový šport. Viete, keď do seba nezapadajú kúsky puzzle, nefunguje ani celok. Každý preto musí zodpovedne robiť svoju časť práce.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/BarboraLibayova

Diskusia

Podobné články