Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitrania odohrajú Winter Classic v Šali

ŠAĽA - V Šali sa chystá niečo veľkolepé. Zimný štadión má nové mantinely, pribudli aj ochranné plexisklá. Slovo dalo slovo a do Šale príde tím z najvyššej súťaže – HK Nitra.
Zdroj: 29251
Zdieľajte:

"Pred pár dňami sa v Šali začalo s rekonštrukciou štadiónu. Začalo sa to výmenou starých mantinelov za nové s podporou mesta Šaľa, miestnych firiem a ľudí ktorí hokej milujú,” povedal brankár HK Nitra a odchovanec šalianskeho hokeja Juraj Šimboch.

Prečítajte si aj

Tretia výhra v predĺžení či nájazdoch po sebe sa zrodila po skvelom comebacku, pod Urpínom explodovala radosť

”Vtedy prišiel s peknou myšlienkou môj dobrý kamarát Branislav Butko. Požiadal ma, či by sme nevedeli nejako pomôcť spropagovať hokej v Šali a podporiť tak miestnu mládež,” hovorí gólman.

”Keďže som v Šali začínal a prvé hokejové kroky urobil práve na tamojšom zimnom štadióne, hneď som sa nápadu chytil a vymysleli sme s Braňom malú exhibíciu. Oslovil som spoluhráčov v Nitre na čele s našim kapitánom Braňom Mezeiom. Prišli by sme počas reprezentačnej prestávky a s ľuďmi, ktorí pomáhali postaviť nové mantinely, by sme si zahrali exhibičný zápas (3×10 minút),” pokračuje 26-ročný brankár.

Prečítajte si aj

Aktuálny stav predaja vstupeniek na Winter Classic: Stále ich je v predaji dostatok!

Juraj Šimboch potvrdil, že mu účasť prisľúbili všetci spoluhráči. Chýbať by mali len hokejisti, ktorí v tom čase budú mať reprezentačné povinnosti vo Švajčiarsku. Do Šale tak zavítajú aj zámorskí hráči, ktorí obliekajú dres HK Nitra.

Po exhibičnom zápase sa môžu fanúšikovia tešiť na samostatné nájazdy a spoločné fotenie. Prísť by mal aj maskot HK Nitra Corgi.

Prečítajte si aj

SR 20 štartuje záverečnú prípravu na MS, v širšej nominácii 26 hráčov

"Štvrtok 13.12.2018 bude naše “nehokejové” mesto žiť hokejom a veríme,že to bude začiatok toho aby bol v Šali mládežnícky a akýkoľvek hokej pod strechou, ktorú by sme si po toľkých rokoch zaslúžili,“ pozývajú organizátori na exhibičný zápas pod holým nebom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nitra.dnes24.sk

Diskusia

Podobné články