Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tretia výhra v predĺžení či nájazdoch po sebe sa zrodila po skvelom comebacku, pod Urpínom explodovala radosť

BANSKÁ BYSTRICA - Úžasné divadlo priniesla dohrávka 26. kola medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HK Nitra. Hostia sa rýchlo dostali do vedenia 2:0, "barani" však postupne skóre otočili vo svoj prospech.
Zdroj: 30266
Zdieľajte:

Vstup do stretnutia mali lepší hostia, nakoľko Juraj Majdan a Branislav Rapáč v presilovej hre o dvoch hráčov poslali Nitru do vedenia. Prvá tretina patrila "Corgoňom", avšak po zmene strán sa Banskobystričania dostali do hry.

Prečítajte si aj

Šok vo Švajčiarsku? Del Curto by mohol zamieriť na lavičku HC Lugano!

Postupom času prebrali iniciatívu a začali sa dostávať do šancí, ktoré sa premenili v tlak a z toho už gól padnúť proste musel. Niekoľko príležitostí ostalo nepremenených, nakoniec sa trafil v 40. minúte v presilovke Ján Sýkora: "Začali sme tento zápas trochu zaspato. V prvej tretine sme nehrali tak, ako sme chceli a naplánovali. Postupom času, už v druhej tretine, sa zápas vyrovnal, fanúšikovia sa dostali tiež do varu a teší ma, že nám vyšli aj nejaké presilovky," hodnotil hlavný tréner HC ´05 Dan Ceman.

Do predĺženia poslal stretnutie v 57. minúte tečom Marshallovej strely Eric Selleck a Éric Faille v ňom rozhodol v presilovke štyroch proti trom: "Podarilo sa nám vykorčuľovať z ťažkej situácie a získať dva body. Predĺženie trikrát po sebe je trochu nezvyklé, ale aj taký hokej. Ako dieťa každý chcel hrať práve takéto stretnutia a byť v nich hrdinom, ale to dnes mohol byť ktokoľvek z nás. Niekoľkokrát predtým som minul puk, taktiež spoluhráči mali šance. Nakoniec sme vyhrali a to je to jediné, na čom nám záleží," neskrýval radosť po zápase Faille.

Prečítajte si aj

Kings si uctili Višňovského ako legendu: Veľmi si to vážim

Spokojnosťou sršal aj Selleck, ten bol autorom dôležitého vyrovnávajúceho gólu, o ktorom nepochyboval už na začiatku: "Po druhom inkasovanom góle sme nemenili nič. Povedali sme si, že ešte máme veľa času, viac ako 50 minút. Nestresovali sme a to nám pomohlo vrátiť sa do hry. Hrali sme skvele ako tím, dokázali sme sa vyvarovať chýb."

Pod Urpínom hnali za vyrovnaním svojich miláčikov aj fanúšikovia, tí celý zápas nepoľavili ani na chvíľu: "Teší nás, že doma stále bodujeme, snažíme sa na našom ľade podať čo najkvalitnejší výkon. Kde by sme inde mali zbierať body než doma? My tie body potrebujeme a keďže máme naozaj výborných fanúšikov, chceme im to odplatiť," hovorí Ivan Ďatelinka. Po klasickej ďakovačke sa "barani" pobrali do kabíny, vďaka pokračujúcemu skandovaniu sa z nej ešte raz vrátili na ľad: "Fanúšikovia nás podporujú vždy, či vyhrávame, alebo nie. Bolo skvelé sa vrátiť zo šatne na ľad a na chvíľu im túto podporu vrátiť," ozrejmil Éric Faille.

Prečítajte si aj

Advent #4: Najdobročinnejší hokejista

"Oči pre plač" však ostali Nitranom, tí prehajdákali veľmi slušný náskok z úvodu a prehrali prvýkrát po osemzápasovej víťaznej šnúre. Navyše, Banskú Bystricu neporazili už dvanásťkrát po sebe: "Škoda, zápas sme veľmi dobre rozohrali, no zbytočne sme si ho vlastnými chybami a oslabeniami prehrali. Mrzí ma to, naša séria sa skončila, no nevadí, hrali sme v Bystrici dobrý zápas, i keď sme ho prehrali, ale máme na čom stavať a dúfam, že na výkon nadviažeme a nakopneme ďalšiu sériu. Proti Banskej Bystrici sa nám dlho vo vzájomných zápasoch nedarilo, tuším už takmer pol druha roka, veril som, že to teraz zlomíme, nepodarilo sa, možno to majú chalani v hlavách. Ja to takto nevnímam, som tu nový, no asi je to v tých nitrianskych hlavách. Hádam to už ten ďalší zápas zlomíme," rozprával po stretnutí Juraj Majdan.

"Z môjho uhla pohľadu to bol vyrovnaný zápas, tak ako sme prehrali, mohli sme dnes aj vyhrať. Určite rozhodujúce a dôležité boli presilovky, domáci mali na ne nasadených vynikajúcich hráčov a v zápase im boli na môj vkus až dosť dopriate. Potvrdili, že majú v početných výhodách veľkú silu. Tento zápas mal podľa mňa dobrú úroveň," doplnil tréner Antonín Stavjaňa.

Prečítajte si aj

Aktuálny stav predaja vstupeniek na Winter Classic: Stále ich je v predaji dostatok!

HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyhral tretí zápas po sebe v predĺžení alebo nájazdoch pomerom 3:2, keďže predtým uspel aj proti Košiciam a Zvolenu. Momentálne má na konte už osem víťazných zápasov po sebe a doma v tejto sezóne získal vždy aspoň bod.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články