Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Výzva teší, snahou je sťažiť rozhodovanie

BANSKÁ BYSTRICA - Prvý rok v extralige na lavičke a hneď stojí pred ním veľká výzva. Bývalý hokejista a reprezentant Ivan Droppa si čochvíľa vyskúša prácu pri národnom mužstve, kde sa predstaví v roli asistenta trénera vedľa Craiga Ramsaya.
Zdroj: 30249
Zdieľajte:

Z postu generálneho manažéra Mikuláša ste sa presťahovali do Banskej Bystrice na funkciu asistenta trénera. Ako ste sa dostali do tímu majstra?

"Dostal som ponuku od funkcionárov na tento post. Keďže som pred dvomi rokmi skončil školu, tak som zhodnotil, že táto ponuka na trénovanie v rámci Slovenska je najlepšia."

Mali ste v domácom klube rozbehnuté niektoré veci, v ktorých pokračujú vaši nasledovníci, alebo vás to do určitej miery mrzí, že ste odišli od načatej práce?

"To je súčasťou života. Nie všetko sa vydarí, čo človek chce. V Mikuláši som mal zmluvu do konca júna, ktorú som dodržal. Myslím si, že obsadenie trénerov i skladba mužstva boli zostavené dobre. Stále je veľa roboty. Čo sa týka kádra, v júli, resp. auguste bol doplnený už len pár ľuďmi. Z tohto pohľadu som neodišiel tak, žeby nevedeli, ako ďalej, alebo žeby nebol tím pripravený."

Prečítajte si aj

Nagy potvrdil streleckú formu aj v náhradnom drese

O necelé dva týždne vás čaká debut na medzinárodnej úrovni po boku Craiga Ramsaya.

"Miro Šatan prišiel s tým, či nechcem byť súčasťou modelu rotovaných asistentov. Samozrejme, potešil ma jeho záujem o mňa a teším sa na to. Už viem, ako sa pracuje trénerovi v klube a teraz okúsim, ako to vyzerá na reprezentačnej úrovni."

Zámorské ostrohy na striedačke ste už pochytali od Dana Cemana. Rovnako tak budeme mať do činenia s Kanaďanom pri národnom tíme. Očakávate podobnú participáciu?

"Neviem, či to bude niečo na ten štýl, no Craig Ramsay je mužom na správnom mieste. Jeho história trénovania hovorí za všetko. Opäť ma čaká príležitosť, niečo nové sa naučiť."

Už pred Nemeckým pohárom bolo povedané, že asistenti trénera sa budú pravidelne meniť, resp. rotovať. Urobíte všetko pre to, aby v konečnej nominácii sa vám ušla miestenka na domáce MS?

"Všetci tí, čo dostanú šancu, budú sa snažiť prebojovať sa k druhému miestu asistenta. Jednoznačne budem robiť tak, aby Craig aj Miro Šatan mali ťažké rozhodovanie o tom, kto sa dostane na domáci šampionát."

Prečítajte si aj

Čo najdlhšie držať líderstvo, ďalšie góly strelia o týždeň

Prehodili ste už zopár slov s hlavným trénerom?

"Priznám sa, že nie, pretože nebol na to čas. Myslím si však, že sa k tomu dostaneme od budúceho pondelka. Určite si vymeníme naše predstavy o trénovaní."

Zároveň na súpiske nefiguruje žiadny hráč Banskej Bystrice. Je to zvláštne, nakoľko ide o aktuálneho majstra.

"Do nominácie som nezasahoval, ani som netušil, aké mená na turnaj pôjdu. Sami sa rozhodli, koho chcú vyskúšať a koho nie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články