Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo najdlhšie držať líderstvo, ďalšie góly strelia o týždeň

KOŠICE - Po dvoch prehrách v predĺžení prišla jasná výhra a dokonca na nulu. Východniari hostili nevýrazný Trenčín, ktorý im vedel vzdorovať len prvú tretinu. Od druhej bola štyri razy napnutá iba sieť za brankárom Dukly. Habal si tak pripísal tretie čisté konto v sezóne.
Zdroj: 30241
Zdieľajte:

Košice v závere novembra zaknihovali dva nezdary. Najprv vo východoslovenskom derby proti Popradu stratili jasný duel, keď z 3:0 dovolili súperovi otočiť na konečných 3:4 po predĺžení.

Nasledoval súboj v Bystrici, kde taktiež sklonili hlavy. Doma s Trenčínom prišla rehabilitácia, ktorá vyniesla Oceliarom tri body. "Nula na konte ma potešila. Hlavne nás hnevala prehra s Popradom a chceli sme sa divákom nejako revanšovať, čo sa podarilo. Myslím si, že prvá tretina nebola z našej strany úplne dobrá a od druhej bolo na ľade len jedno mužstvo - to naše," pokojným tónom hlasu hodnotil stretnutie 29.kola v Košiciach brankár Vladislav Habal.

Prečítajte si aj

Chýba rozdielový hráč, Kroták je nedostupný

"Takýto výsledok nikto neočakával a pred zápasom by sme ho určite brali. Dokázali sme si ho aj vybojovať. Mohli sme nastrieľať aj viac gólov, ale tie sme si odložili na ďalší týždeň," doplnil. Tento duel bol nateraz posledným, ktorý sa uskutočnil v Steel aréne. Najbližší program pošle výpravu Košíc na tri súboje vonku a na domácom ľade opätovne vykorčuľujú až 21.12., keď ich súperom budú Liptáci. "S Popradom sme veľmi pokazili zápas a v tom najbližšom, ktorý bol s Trenčínom sme túžili napraviť to a hrozne nás to teší, že sa to podarilo," opakoval dookola dôležitosť stretnutia so siedmym mužstvom tabuľky.

Prečítajte si aj

Dánsky klub získal dvoch bývalých obrancov NHL, jeden prichádza po ázijskej exotike

Tento plný bodový zisk však neznamenal len akúsi povinnosť odčinenia zbabraného derby, ale predovšetkým katapultoval Košice na čelo tabuľky. "Chceme sa tam čo najdlhšie udržať," zaujal jasné stanovisko Habal a k nasledujúcemu zápasu v Budapešti dodal: "Tam to bude ťažké, pretože aj naposledy sme museli bojovať do konca a v samom závere otáčať výsledok vo svoj prospech. Očakávame, že sa to bude niesť v podobnom duchu, ale pevne verím, že tam vyhráme," dala bodku za rozhovorom jednotka Košíc v bráne Vladislav Habal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články