Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Daňa stiahli z waiver listiny: Putuje rovno na farmu!

WINNIPEG - Slovenský hokejista Marko Daňo sa vracia do Winnipegu Jets. Klub zámorskej NHL si ho v piatok stiahol z listiny nechránených hráčov, kam ho vo štvrtok umiestnilo Colorado Avalanche.
Zdroj: 30146
Zdieľajte:

Jets pritom dvadsaťtriročného útočníka len pred mesiacom sami zaradili na waiver listinu. Po piatkovej opätovnej akvizícii ho poslali rovno na farmu v AHL Manitoba Moose. Daňo by mal vo Winnipegu zaplniť miesto po devätnásťročnom talentovanom Fínovi Kristianovi Vesalainenovi, ktorý sa rozhodol pre návrat do rodnej krajiny a odišiel na hosťovanie do Jokeritu Helsinki. Najprv sa však rozohrá v nižšej súťaži. Informovali tsn.ca a ottawasun.com.

Pozrite si aj

VIDEO Ukážkový nájazd Luntera v oslabení!

Daňo nastúpil za "lavínu" v ôsmich zápasoch, v ktorých nebodoval a pripísal si jednu "mínusku". Za Winnipeg si v prebiehajúcom ročníku nepripísal ani jeden štart. Do kanadského klubu prišiel už v roku 2016 a dokopy zaň odohral 82 duelov a nazbieral 22 bodov (10+12).

Do NHL ho draftoval v roku 2013 z 27. miesta v 1. kole Columbus, pôsobil aj v Chicagu. Celkovo odohral v zámorskej profilige 138 stretnutí, strelil 19 gólov a pridal 26 asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články