Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskobystričania našli spoľahlivosť v Higgsovi, Trenčín opakuje rovnaké chyby

BANSKÁ BYSTRICA - V súboji posledných dvoch finalistov stále platí heslo "Môj dom, môj hrad". Banskobystričania ho potvrdili výsledkom 5:0, dvomi gólmi a asistenciou sa blysol Brock Higgs.
Zdroj: 30121
Zdieľajte:

Kuriózny bol hlavne prvý gól stretnutia, kedy spomínaný Higgs nahrával backhandom pred bránkovisko, kde síce bol Eric Selleck, ale ten buchol do hokejky Radka Dlouhého, ktorá si dala vlastný gól. Po správnosti má byť presný zásah pripísaný Higgsovi a nie Selleckovi, ako to bolo v oficiálnom zápise stretnutia.

Prečítajte si aj

Čo sa stane keď hviezda NHL prestúpi do druhej švajčiarskej ligy?

"Pri prvom góle som mal veľkú dávku šťastia, ale dobrú prihrávku mi tam adresoval Karol Sloboda, ja som to nahodil pred bránu, odkiaľ sa to odrazilo do brány. Osobne si však myslím, že ten gól strelil Eric Selleck, pretože ja som to prihrával do tých miest, kde bol. On sa tam natlačil cez obrancu a ten puk z tých miest, kde mal hokejku, išiel za čiaru,“ vyjadril sa Higgs k spomínanému momentu.

Tento Kanaďan sa v posledných zápasoch poriadne rozohral. Momentálne má na konte desať gólov a jedenásť asistencií, čo ho radí na prvé miesto kanadského bodovania klubu. Minimálne jeden bod získal v každom z posledných ôsmich stretnutí, v ktorých má bilanciu 7+6. Len pre doplnenie, v oficiálnych štatistikách má Higgs celkovo 9+12, nie 10+11, ako uvádzame my, keďže včerajší prvý gól mu nesprávne pripísaný nebol.

Prečítajte si aj

Podcast o NHL: Obrodený Tatar, úžasné oslabenia Arizony či maródka v Bostone

Tento zásah sa ukázal ako rozhodujúci, keďže Dukla nestrelila ani jeden: "Začiatok nebol zlý, aj pohyb, šance sme si vytvorili, no na rozdiel od nás ich súper premieňal, no my nie. Mal vysokú efektívnosť, preto je víťazstvo Bystrice zaslúžené. My sme ukázali aj dobré momenty, ale aj zle riešené situácie a také skúsené mužstvo, akým boli domáci, to využilo. Ak chceme byť úspešní, musíme tento nedostatok odstrániť," uvedomuje si tréner Trenčína Oremus.

Rovnaký názor má aj brankár Michal Valent, ktorý inkasoval štyri góly a striedal ho Marek Šimko: "Prehrali sme 0:5, do toho stavu 0:2 bol zápas stále otvorený, potom sme z nepochopiteľných príčin vypadli na päť minút zo zápasu. Dostávame góly aké dostávame, neustále sa to opakuje a je to škoda. Po zápase s Popradom sme verili, že podáme dobrý výkon, potrebujeme vyhrávať, no toto nás zase môže vrátiť naspäť. Musí sa to nejako zlomiť a verím, že sa vrátime na víťaznú vlnu. Musíme sa z toho poučiť, je to stále dookola, s neustálymi chybami. Vieme, o čo hráme, čo sa deje, Bystrica bola tentoraz úplne hrateľná, nevytvorila si nejaký tlak, no napriek tomu sme dostali päť. Musíme pracovať nielen na veľkých, ale aj na malých maličkostiach a až potom sa dostaneme tam, kde by sme chceli byť," hovorí skúsený gólman.

Prečítajte si aj

Duel Mikuláš - Zvolen negatívne prepísal históriu najvyššej súťaže

Valent sa blysol neuveriteľným zákrokom proti Andrejovi Šťastnému. Ležiac v bránkovisku vystrelil svoju ruku do vzduchu a istému gólu zázračne zabránil. Označenie zákrok sezóny určite nebude chybné: "Bolo to so šťastím, ale je škoda, že to nič neriešilo, pretože nás to najskôr udržalo v hre, ale potom sme dostali tretí gól, do prázdnej brány," povzdychol si Valent.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články