Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ignatuškin chce pomôcť Košiciam tímovou hrou: Teším sa na prvý zápas

KOŠICE - Najnovšia posila hokejistov HC Košice Igor Ignatuškin sa už pripojila k novým spoluhráčom. V novom pôsobisku chce presvedčiť tímovou hrou a aj produktivitou. Príchodom Ignatuškina sa počet legionárov v košickom tíme zaokrúhlil na desať.
Zdroj: 29288
Zdieľajte:

Spojenie HC Košice a Igor Ignatuškin je o premiérach. Pre 34-ročného centra ide o prvý angažmán mimo Ruska, pre košický klub o prvého ruského hráča v extralige. Košičania v nedávnych rokoch prvýkrát počas účinkovania v najvyššej slovenskej súťaži angažovali prvého Kanaďana, Američana či Slovinca a teraz prvýkrát predstavili aj ruského hokejistu. Ignatuškin sa k tímu pripojil pred sobotným tréningom. "Informácie o novom pôsobisku som si zisťoval cez internet aj od agenta. Viem, že Košice sú pekné mesto, majú krásny štadión a aj šatňu. Už sa teším na to, ako nastúpim na prvý zápas," uviedol Ignatuškin pre TASR.

Prečítajte si aj

Nitra utiekla hrobárovi z lopaty: Pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo, hovorí Slovák

V doterajšej kariére pôsobil výlučne v ruských kluboch, počas uplynulých desiatich sezón odohral v prestížnej KHL celkovo 526 zápasov. V košickom tíme narazil aj na tváre, ktoré pozná zo vzájomných súbojov. "Zo spoluhráčov poznám Ladislava Nagya, ktorého si pamätám najmä zo zápasov proti Slovanu Bratislava. Takisto aj Tomáša Netíka, ktorý tiež hral v KHL. V slovenskej lige je niekoľko ruských hráčov, osobne poznám Michaila Kukleva z Detvy," prezradil.

Konštruktívny hokejista prišiel do Košíc s cieľom získať prvý veľký úspech v kariére. "V prvom rade mi ide o to, aby som pomohol tímu. Keď ma tréner zaradí do prvej formácie, budem, samozrejme, rád, ale takisto budem chcieť byť prospešný aj keby som hral vo štvrtej. V tíme máme viacerých mladých hráčov, ktorým môžem pomôcť skúsenosťami. Chcem hrať tímovo, to považujem za svoju silnú stránku," dodal Ignatuškin. Premiéru v novom drese by rád absolvoval už v nedeľnom domácom tipsportligovom zápase proti Zvolenu.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články