Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra utiekla hrobárovi z lopaty: Pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo, hovorí Slovák

NITRA - Nitrianski hokejisti si pripísali výhru v piatkovom stretnutí 22. kola, keď v domácom prostredí zdolali Detvu 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil center Marek Slovák.
Zdroj: 30086
Zdieľajte:

Od úvodu zápasu diváci mohli vidieť dobrý hokej vo výbornom tempe. Po úvodnej šanci Koríma sa domáci hokejisti tlačili do zakončenia, lenže neúspešne. Vo veľkej miere prispel k tomu aj dobre chytajúci ruský brankár Zalivin. Nitrania boli aktívnejší, ale záver tretiny patril hosťom. Najskôr netrafil bekhendom odkrytú bránu Ščurko, ale Nitranov to zrejme dostatočne nevarovalo, keď v závere otvoril skóre peknou strelou čerstvý reprezentant Martin Chovan.

Prečítajte si aj

Potrebujeme zlepšiť naše oslabenia, hovorí Lawson

V dnešnom stretnutí bolo na ľadovej ploche dostatočne vidieť hlavne dvadsaťšesťročného útočníka Detvy Michala Murčeka. Toho po zápase mrzelo, že jeho tím hral veľmi veľa oslabení. „Myslím si, že Nitra v tomto zápase mala veľa presilových hier a to sa ťažko potom bráni proti takému mužstvu. Niektoré situácie boli podľa nášho názoru sporné, ale už s tým nič nenarobíme. Na druhej strane treba povedať, že domáci nemali v závere extra veľký tlak a stopercentné šance, čiže z tohto pohľadu je to škoda, pretože sme mohli kľudne tento zápas vyhrať,“ povedal pre hokejovysvet.sk.

Práve Murček bol potom tým mužom, ktorý skóre v Nitra Aréne opäť zmenil v 25. minúte a to na aj radosť niekoľkých fanúšikov hostí, ktorí prišli podporiť svoj tím. Pri strelenom góle mal obrovskú radosť a zdvihol aj do neba ruku, no ako poznamenal, bolo to spontánne a nič za tým nebolo: „Nie, nič za tým nebolo. Bol to skôr iba taký výdych, že sa mi konečne poradilo streliť gól. V predchádzajúcich dueloch som mal niekoľko šancí na skórovanie a nedokázal som streliť ten potrebný gól. Dnes mi to už tam chvalabohu padlo, keď sa mi presne na hokejku odrazil puk a ja som to trafil ponad rameno brankára. Veľká škoda, že to nepomohlo k víťazstvu,“ zakončil smutný Murček.

Prečítajte si aj

Novozámčanom vypomôžu Štumpf a Linet, trest pre kapitána Zbořila

Domáci "Corgoni" v predsviatočný večer sršali veľkou aktivitou, ich snaha bola viditeľná a nakoniec korunovaná gólom najskôr Kerbashiana a potom v poslednej minúte sa dočkali vyrovnania zásluhou Slovákovej formácie, ktorý sa napokon stal aj celkovým hrdinom. „Pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo, ktoré sme potrebovali ako soľ. V kabíne sme si jednoducho povedali, že pôjdeme za víťazstvom celých šesťdesiat minút za každého stavu a myslím si, že sa nám to aj darilo. Počas celého zápasu sme mali prevahu, vytvárali sme si množstvo výborných príležitostí, ktoré sme nepremieňali ako chceme. Našťastie sa nám v závere podarilo skórovať v podstate z poslednej strely a potom chvalabohu sme to v predĺžení rozhodli,“ hovoril šťastný Slovák.

V predošlých dvoch zápasoch Nitrania zakaždým dostali šesť gólov a nitriansky útočník hovoril najmä o psychickej vzpruhe po dnešnom triumfe. „Určite je dobré po takých prehrách znovu vyhrať a zdvihnúť sa zo zeme. Počas reprezentačnej prestávky sme si potrebovali vydiskutovať niektoré veci a pevne veríme, že to padne na úrodnú pôdu. Priebeh tohto zápasu sa síce nevyvíjal podľa našich predstáv, ale pre nás je v tejto chvíli oveľa dôležitejšie vyhrať týmto spôsobom, ako keby sme mali dať šesť gólov. Nechcel by som však znižovať kvalitu Detvy, ktorá výborne korčuľovala a bránila,“ pokračoval v hodnotení.

Prečítajte si aj

Košice získali ruskú posilu s takmer päťsto zápasmi v KHL

Čiperný útočník taktiež zdôrazňuje dôležitosť presilových hier. „Momentálne nám chýba v presilovkách taká chladnokrvnosť, jednoznačne sa treba tlačiť viac do brány a byť hladný po góloch. Na začiatku ligy sme si pri góloch v početných výhodách nahrávali do prázdnej brány, lenže takto nemôžme stále hrať a musíme to konečne zlomiť,“ zakončil rodák z Nitry.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články