Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Potrebujeme zlepšiť naše oslabenia, hovorí Lawson

NITRA - Do Nitry sa koncom minulého mesiaca vrátila staronová posila – 35-ročný kanadský brankár Nathan Lawson. Ten tu v minulej sezóne odohral 28 zápasov s 92,5 percentnou úspešnosťou. Rodák z Calgary má najvyššie ambície a je pripravený "Corgoňom" pomôcť k zisku titulu.
Zdroj: 30083
Zdieľajte:

Kedy ste začali prvý raz premýšľať nad návratom do Nitry?

Pre mňa táto možnosť existovala už od konca minulej sezóny, musel som však spolu s rodinou premýšľať aj nad ďalšími alternatívami, preto sme si neboli na 100% istí, ako budeme pokračovať ďalej. Nad návratom sme začali seriózne uvažovať až niekedy v septembri.

Prečítajte si aj

Košice získali ruskú posilu s takmer päťsto zápasmi v KHL

Dostali ste aj ďalšie ponuky od tímov Tipsport ligy?

Áno, prišli mi ponuky od viacerých tímov, no nemal som záujem ísť nikam inam. Ak som sa mal vrátiť na Slovensko, Nitra bola jediným mestom, kde som chcel hrať.

Aký bol návrat späť? Bol v tíme niekto, na koho ste sa tešili najviac?

To ani nie, tešil som sa na všetkých chlapcov. Je príjemné byť späť so všetkými a zároveň spoznať nových hráčov a jednoducho sa vrátiť k tomu, o čo sme sa snažili minulý rok.

Ako by ste zhodnotili minulú sezónu? Čo sa dalo zlepšiť v play-off?

Narazili sme na veľmi dobrý tím, Bystrica vedela, ako proti nám hrať. Snažili sme sa odolávať jej tlakom najlepšie, ako sme vedeli, na konci to však nestačilo. Boli pre nás príliš silní, hrali príliš dobre.

Aké sú vaše ambície tento rok, ako tímu a ako hráča?

Myslím, že každý rok do súťaže ideme s cieľom vyhrať pohár a s týmto tímom na to definitívne máme, musíme sa ale viac zoceliť a začať hrať viac ako jeden tím.

Prečítajte si aj

Pod Tatrami lietali tresty: Belluš si postojí štyri stretnutia, Molota dva mesiace!

Od vášho návratu do Nitry ste odohrali len jeden zápas. Ako sa cítite?

Musím priznať, že to bol ťažký zápas, bolo však príjemné vrátiť sa späť do zápasového kolobehu. Snažím sa znovu zabehnúť. Títo chlapci spolu odohrali viac než 20 zápasov, preto sa musím čo najskôr dostať do tempa.

V poslednom zápase so Zvolenom prehrala Nitra prvú tretinu 4:1. Čo na to ako brankár hovoríte?

Samozrejme, nikdy nie som rád, keď dostávam góly, no bol to môj prvý zápas po návrate, navyše s top tímom súťaže. Zápas sme jednoznačne chceli vyhrať, pre mňa to však bolo aj o spolupráci s tímom. No vzišli z toho aj nejaké pozitíva. Prvú tretinu sme síce prehrali, v ďalších dvoch to už ale podľa mňa bol vyrovnaný zápas. Na tom môžeme stavať. Pre mňa je teraz dôležité byť na ľade s ostatnými a navzájom sa naučiť a spoznať svoju hru.

Dnes vás čaká ambiciózna Detva. Dali vám tréneri konkrétne rady, čo večer zlepšiť?

Je tu množstvo vecí, ktoré musíme zlepšiť, naše časté vylúčenia sú jednoznačne jednou z tých najdôležitejších. Kvôli zbytočným oslabeniam sme vo Zvolene trápili. Čo sa týka mňa a ostatných brankárov, musíme skvalitniť naše bránenie počas oslabení, keďže práve v nich hrajú brankári veľmi dôležitú úlohu. Ak sa zlepšíme my, zlepší sa aj tím.

Nitra sa momentálne nachádza na šiestom mieste, beriete to počas zápasov na vedomie, alebo sa viac sústredíte na sezónu ako takú?

Ešte máme pred sebou množstvo zápasov. Šieste miesto nie je to, čo by sme chceli, je to však realita. Práve preto na sebe musíme zapracovať, zdokonaľovať sa hru za hrou a hlavne začať hrať ako tím. Až potom môžeme vyhrávať zápasy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/BarboraLibayova

Diskusia

Podobné články