Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pod Tatrami lietali tresty: Belluš si postojí štyri stretnutia, Molota dva mesiace!

POPRAD - Kauza neoprávneného štartu popradského útočníka Martina Belluša zo 14.kola Tipsport ligy, v ktorom Poprad vyhral nad Nitrou 3:2, speje do finále.
Zdroj: 30081
Zdieľajte:

Robustný útočník Martin Belluš si za svoj prehrešok odpyká štvorzápasový trest. Vedúci tímu HK Poprad Patrik Molota vyfasoval dvojmesačný dištanc.

Prečítajte si aj

Počet legionárov ostáva nezmenený

"Ak sa popradský klub odvolá voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie, prípad ešte posúdi arbitrážna komisia. Tá sa však v stanovisku, o ktorú ju požiadala disciplinárna komisia, vyjadrila, že súčasťou súťažného dňa sú predohrávky aj dohrávky, čím potvrdila, že štart Belluša bol neoprávnený. Rozhodnutie zašleme aj riadiacemu orgánu najvyššej hokejovej súťaže, ktorý rozhodne o športovo-technických sankciách pre Poprad," cituje Šport predsedu DK Rastislava Jakuboviča.

Do popredia sa tak dostávajú dve možnosti. Východniari môžu prísť o tri, ale aj šesť bodov. Prvou alternatívou je, že im odpočítajú tri body za neoprávnený štart a k tomu môžu pripojiť ďalšie tri za kontumáciu.

Prečítajte si aj

19.kolo St.Nicolaus ligy tipuje Marián Škuba

Čo sa vlastne stalo? Martin Belluš ešte 25.septembra ako hráč Banskej Bystrice nastúpil na zápas pod Urpínom proti maďarskému tímu MAC Budapešť (2:0). Paradoxom je, že tento súboj, hoci sa hral ešte v závere prvého mesiaca, bol predohrávkou 14.kola. Podľa bodu 4.2.10 hráč nemôže v jednom kole nastúpiť za dva kluby.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články