Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínsky útočník Niclas Lucenius si Banskú Bystricu nevie vynachváliť: "Som rád, že som tu"

HC ´05 iClinic Banská Bystrica má za sebou pohodlné víťazstvo nad nepríjemným Popradom, ku ktorému prispel najmä obranca Ivan Ďatelinka, pretože strelil hattrick. My sme ale porozprávali s fínskym útočníkom Niclasom Luceniusom. 26-ročný hráč doposiaľ nastúpil v drese „baranov“ na štyri duely a pripísal si päť bodov (1+4).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

„V tejto lige sa hrá dobrý hokej. Je to rozdielne, ako v iných ligách, kde som hral. Neviem to presne opísať,“ začal trochu zmätený, no spokojný fínsky útočník. „Hráči hrajú iným systémom, sú chytrí, niekedy prídu chyby, ale to sa stáva v každej lige. Je to pre mňa vážne rozdielny hokej, veľa tímov dobre číta hru, hrajú defenzívne. Cítim, že je v tom veľká rozdielnosť, oproti ligám, kde som hral pred tým. Je to síce rozdielny, ale veľmi dobrý hokej. Som rád, že som tu. Všetko je pre mňa iné, no pomáha mi to byť lepším,“ opísal svoje pocity hráč, ktorý v tejto sezóne pôsobí už v treťom tíme.

Pred príchodom do Banskej Bystrice hral za druholigový švajčiarsky celok SC Rapperswil-Jona Lakers: „Pred tým som hral vo Švajčiarsku. Tiež sa mi tam páčilo, bol to tiež dobrý hokej, ktorý zo mňa spravil lepšieho hokejistu, no bol však úplne iný, ako tu. Hral som tam inak, iným štýlom, boli to iné zápasy, s inými hráčmi, takže to je asi to, prečo som sa rozhodol prísť sem. Taktiež poznám niekoľko kamarátov, ktorí hrali v tejto lige. Rýchlosť hry na Slovensku ma ale prekvapila,“ povedal Lucenius.

A čo robí, keď nehrá hokej? Možností, ako sám hovorí, veľa nemá. Spoľahnúť sa ale môže na spoluhráčov, ktorých len a len chváli: „Som tu len pár dní, ale väčšinu času trávim tak, že z ľadu idem rovno späť na hotel. Snažím sa trénovať a robiť všetko, aby som bol lepším, ale nie vždy je to ľahké. Všetci chlapci v tíme sú veľmi spoločenskí. Sem tam idem s niekým na večeru, alebo niečo podobné. Hlavne so Slovákmi, ale tí tu majú väčšinou rodiny. Nemôžem povedať, že som najlepší kamarát s jedným, všetci v tíme sú skvelí. Je to skvelé,“ hovorí Fín, ktorý si atmosféru a pôsobenie v Banskej Bystrici doposiaľ nevie vynachváliť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články