Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad týždňa: Majster späť na víťaznej vlne, Zvolen prišiel o skvelú sériu, Liptáci sa vzchopili

BRATISLAVA - V pravidelnom prehľade uplynulého týždňa v Tipsport lige sa pozrieme na všetky zaujímavosti posledných zápasov a priblížime si nadchádzajúci týždeň. Článok pripravil náš portál www.hokejovysvet.sk.
Zdroj: 29914
Zdieľajte:

HC ´05 iClinic Banská Bystrica od začiatku sezóny predvádzal kolísavé výkony, počas uplynulého týždňa sa ale výborne naladil, pretože vyhral všetky tri svoje stretnutia. V utorok sa predstavil na ľade Nitry, kde uspel tesne 3:2. Emóciami vybičovaný zápas rozhodol Ben Marshall, jeho nahodenie prešlo so šťastím cez lapačku Foltána. Doma proti Žiline síce "barani" nepredviedli ideálny výkon, no tri body udolali proti zlepšúcej sa Žiline a lahôdkou týždňa, nie len kola, bol ich duel v Košiciach. V nedeľu to bola reklama na hokej. Nagy otvoril skóre, Higgs, Marshall a Kabáč otočili stav. Banskobystričania tak podskočili už na štvrté miesto tabuľky, bod za Nové Zámky.

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice sa vracia Michal Hudec, Košecký a Giľák odchádzajú na hosťovania

HKM Zvolen je naďalej lídrom tabuľky, avšak v nedeľu doma proti Popradu prišiel o jedenásťzápasovú sériu výhier. Rozhodol o tom veľmi smolný vlastný gól. "Bryndziari" ale majú na čele stále dvojbodový náskok pred Košicami a v prvej desiatke produktivity štyroch mužov, vrátane prvého Michala Chovana, najlepšieho strela Milana Kytnára a najproduktívnejšieho obrancu Davisa Vandaneho. Práve tento tím strelil najviac gólov, až 75. Andrej Podkonický sa už ale musí pozerať na nesmierne nabitý program, nakoľko Zvolen odohrá tri zápasy v rozmedzí troch dní a štyri za päť dní. V stredu čaká HKM derby v Banskej Bystrici, vo štvrtok mladíci z Orange 20, v piatok Dukla Trenčín a v nedeľu MAC Budapešť. Navyše, za tento čas precestujú cez osemsto kilometrov!

Druhé Košice v piatok nevyužili šancu predskočiť Zvolen na čele, v spomínanom dueli s Banskou Bystricou prehrali a preťali štvorzápasovú sériu výhier, pri ktorej strelili až dvadsať gólov. Naďalej majú najlepšiu defenzívu v lige, inkasovali len 34-krát.

Prekvapenie súťaže, MHC Nové Zámky, trochu poľavilo. Z posledných piatich duelov prehralo tri, v dvoch zápasoch po sebe nezískalo ani bod, čo sa v tejto sezóne zverencom Milana Jančušku ešte nestalo. Uplynulý týždeň prehrali proti Zvolenu, čo bola len druhá domáca porážka. Chuť si v nedeľu napravili v Detve výhrou 3:1.

Piaty Poprad si v utorok poradil jednoznačne 7:1 v Žiline, v piatok doma nestačil na Košice, ktoré mu vrátili prehru z úvodného vzájomného stretnutia v tomto ročníku, ale v nedeľu všetko odčinil výhrou vo Zvolene, ktorému preťal jedenásťzápasovú sériu víťazstiev.

Prečítajte si aj

Hokejovysvet.sk spúšťa anglickú sekciu stránky

Trenčania si prekvapivo vylámali zuby v nedeľu v Žiline. V tomto zápase padol iba jediný gól, strelil ho v nájazdoch Rudolf Huna. Dukle sa stalo prvýkrát v tomto ročníku, že nestrelil v stretnutí ani jeden gól. Na predošlý týždeň, v ktorom vyhral tri zápasy z troch nenadviazal, keďže v stredu nestačil ani na MAC Budapešť, prvú tretinu prehral až 0:3, nakoniec padol 2:5. Zverenci Petra Oremusa vyhrali iba nad Nitrou 2:1.

Ani spomínaná Nitra nemôže skákať od radosti. V utorok proti Banskej Bystrici prehrávala 0:1, skóre otočila na 2:1 a potom oň prišla presilovkách a po chybe Foltána. "Corgoňov" porazil aj druhý minulosezónny finalista, Trenčín a to 1:2. Podobnú blamáž ako jej dvaja poslední súperi už "Stavjaňovci" nedovolili v Budapešti, kde zvíťazili jednoznačne 8:2.

Liptovský Mikuláš prehral prvých osem októbrových duelov, v poslednom čase sa opäť výsledkovo dvíha. Vyhral posledné štyri merania síl. Zverenci Antona Tomka prelomili smolu v Detve, tri body potvrdili s Orange 20, jednoznačne 4:1 zdolali aj MAC Budapešť a 4:2 vyhrali v Miškolci. Posledný októbrový deň MHK 32 nastúpi v Nitre, kde v tejto sezóne vyhral 4:0, ale práve potom začala tá kríza. Zaujímavé je, že Mikuláš nastúpil pod Zoborom aj v posledný septembrový deň.

Detva prehrala posledných päť stretnutí, získala iba jeden bod za porážku v Miškolci po predĺžení. Na Košice nestačili Detvania 1:7, doma so Zvolenom prehrali 2:5 a uplynulý týždeň okrem Miškolcu nechali body aj Liptovskému Mikulášu a Novým Zámkom. Momentálne tak ide o jednoznačne najhoršie obdobie tohto deviateho tímu v sezóne.

Prečítajte si aj

Naživo: Všetky prestupy a špekulácie na jednom mieste

MsHK Žilina zažila päťdesiat percentný týždeň, keďže odohrala až štyri stretnutia, ale vyhrala iba dva. Proti Orange 20, čo bola aj prvá výhra u súpera v sezóne a následne v nedeľu doma s Trenčínom. Rudolf Huna rozhodol v nájazdoch. Víťazstvo bude dôležité hlavne z psychického hľadiska. Pavel Paukovček so svojimi zverencami okrem toho nestačili na Poprad 3:7, ale v Banskej Bystrici napriek porážke 1:2 odohrali veľmi dobré stretnutie.

Na chvoste tabuľky sú maďarské tímy. MAC Budapešť síce najskôr doma obral o body po Banskej Bystrici aj druhého finalistu, Duklu Trenčín, potom prehral v Liptovskom Mikuláši a vysoko 2:8 proti Nitre doma. Inkasoval až štrnásťkrát, čo je priemer viac než štyri góly na stretnutie.

Posledný Miškolc má rovnaký počet sedemnástich bodov, v uplynulom týždni pridal dva za víťazstvo po predĺžení proti Detve. Počas uplynulého týždňa sa predstavil dvakrát, v oboch prípadoch doma. Liptovský Mikuláš ale vyhral 4:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články