Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vychovávali ho dve mamy: Príbeh mladíka uchvátil celú NHL!

LOS ANGELES - Mladý útočník Jaret Anderson-Dolan uchvátil celú NHL. 19-ročného hokejistu totiž vychovávali dve mamy.
Zdroj: 29717
Zdieľajte:

Tá biologická si našla priateľku, ktorá mu nahradzovala otca. Hráč prezývaný JAD si preto musel počas detstva vytrpieť veľa urážok od spolužiakov aj protihráčov.

Prečítajte si aj

Naživo: Všetky prestupy a špekulácie na jednom mieste

"Nehanbím sa za to, skôr naopak. Všetky tie poznámky a urážky ma motivovali k lepším výkonom. Som hrdý na to, že mám dve mamy," hovorí Jaret Anderson-Dolan.

K jeho životu patrí aj dvojslovné priezvisko. To je zložené z priezvisk oboch matiek. Nechal si ho naschvál, aby ukázal, že neodsudzuje výchovu detí rodičmi rovnakého pohlavia a chce, aby to pochopil aj verejnosť: "Nijak ma to v negatívnom zmysle nepoznamenalo. Chcem každému ukázať, že je to normálne a že by sa za to nemal nikto hanbiť," nechal sa počuť.

Prečítajte si aj

VIDEO Crosby a MacKinnon si zahrali s hokejistami z Kene

Obe jeho matky hrali hokej. Ta biologická (Fran) bola dokonca kapitánkou tímu. Nebolo teda prekvapenie, že Jaret prvýkrát prišiel na zimný štadión už keď mal iba 18 mesiacov a okamžite začal hrať. Hokej hrával i jeho brat Dorian. Jareta v roku 2017 draftovalo Los Angeles Kings a teraz zaň stabilne nastupuje v NHL. Jeho vzorom bol odmalička Sidney Crosby.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články