Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mužstvo ukazuje svoju pravú silu, hovorí Cíbik po výhre v Považskej Bystrici

POVAŽSKÁ BYSTRICA - V sobotu pokračovala Slovenská hokejbalová Extraliga seniorov siedmym kolom, Pruské nastúpilo na pôde Považskej Bystrice. Očakával sa derby zápas, keďže tieto tímy delí od seba len 30 kilometrov. Na konci zápasu sa radovali hostia z Pruského, aj vďaka dvom zásahom Marcela Cíbika.Z Bystrice sizobrali dva body po výhre 4:5 po predĺžení. My sme Marcela oslovili a položili mu pár otázok.
Zdroj: 29660
Zdieľajte:

Obsahovala príprava na zápas s Považskou Bystricou niečo špeciálne?

Príprava bola rovnaká ako na každý iný zápas a to dve tréningové jednotky v týždni.

Cítil si pred zápasom nejakú extramotiváciu pred zápasom s Považskou Bystricou?

Extramotiváciou by som to nenazval, išli sme sa do zápasu pobiť o dobrý výsledok, čo sa nám aj podarilo. Dva body sú pre nás skvelý zisk, lebo z ihriska PROTEF-u sa body neberú každý víkend a vždy to je veľmi ťažký, fyzický aj psychický, zápas. Pre oko diváka však dostatočne zaujímavý súboj vzhľadom aj na lokalitu oboch rivalov.

Prečítajte si aj

Slovenský Winter Classic mal byť na Štiavničkách, ale...?

V tabuľke kanonierov sa delíš o prvú priečku s Martinom Raschmanom, v siedmich zápasoch si strelil sedem gólov, tabuľku produktivity zasa vedú tvoji kolegovia z útoku, Balga s Vozárom.Čo vravíš na tieto individuálne úspechy? Si spokojný so svojimi výkonmi?

Sme radi, že nám to v útoku spolu šlape. Všetci traja sme útočné typy, takže od nás sa to aj očakáva.Hlavné je, že tým pomáhame tímu k zisku bodov je to pre nás to najdôležitejšie. Za seba som určite spokojný a také strelecké hody z mojej hokejky som vôbec nečakal.

V ďalšom zápase ŠK98 Pruské hostí v sobotu doma Martin, v nedeľu privíta Kométu Vrútky. Čo by mohlo na týchto súperov platiť?

Čaká nás extrémne náročné dvojkolo. Oba súperi sú aktuálne na medailových priečkach, ale netreba sa toho obávať. Treba hrať zo zabezpečenej obrany a využívať šance, prípadne potrestať súperove chyby. Ak predvedieme výkony ako v posledných zápasoch, body zostanú v Pruskom. Myslím, že momentálne mužstvo ukazuje svoju pravú silu a my musíme z toho vyťažiť maximum, aby sme sa na jar po niekoľkých rokoch opäť pozreli medzi najlepšiu osmičku ligy.

Tréneri seniorskej reprezentácie ťa nominovali na dvojzápas s Českou republikou, prekvapila ťa nominácia, alebo si to tak trochu čakal?

Určite ako každého iného hráča ma to potešilo. Už minule som absolvoval dva reprezentačné zrazy, tak som dúfal, že opäť dostanem príležitosť. Som rád za túto príležitosť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Oliver Magut

Diskusia

Podobné články