Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako by vyzeral tím zložený zo zámorských hráčov pôsobiacich v Tipsport lige?

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na zámorských hráčov Tipsport ligy a pokúsili sa z neho poskladal (imaginárny) tím. Čo naň hovoríte?
Zdroj: 29287
Zdieľajte:

Brankári

Zo zámoria sú len dvaja a obaja nastupujú na strednom Slovensku. Stephon Williams je jednotkou HC ´05 iClinic Banská Bystrica, avšak od začiatku nepodáva úplne ideálne výkony. Napriek tomu, že nechytá zle, tak má momenty, kedy mu puky vypadávajú a nie je najistejší. V tomto pomyselnom tíme by preto jednotkou bol Mackenzie Skapski zo Zvolena. Ten priemerne inkasuje menej než dva góly na zápas a drží si úspešnosť zákrokov cez 93 percent.

Prečítajte si aj

Anketa: Kde by ste chceli vidieť prvý Winter Classic v Tipsport lige?

Obrancovia

Tu sme sa odrážali od klubových dvojičiek. Zabehnutá je už dvojica spod Urpína, Ben Marshall a Breden Miller, ktorí spolu hrávajú aj v skutočnosti. Prvý menovaný je typickým ofenzívnym zadákom, druhý to zvláda na obe strany. Produktívny je taktiež Davis Vandane v drese Zvolena, ku ktorému sa hodí Jamie Milam. Ten nie je v Miškolci až tak na očiach ako v Nitre. Práve "Corgoni" majú až trojnásobné zastúpenie, keďže Morrison s McCormackom sú v "trojke" a Versteega v tej poslednej doplnil Nick Crawford.

Útočníci

Elitnú formáciu sme poskladali z čisto majstrovského kádra Banskej Bystrice. Éric Faille a Guillaume Asselin si na ľade rozumejú aj na slepo, čo dokazovali v minulej sezóne. V tej aktuálnej sa ale tímu nedarí podľa predstáv, takže tréner Dan Ceman ich na niekoľko duelov rozdelil, no už sú späť pri sebe. Dopĺňa ich Brock Higgs. Inak center, ktorý vie zahrať aj na krídle. V tomto zložení dohrávali napríklad piatkový duel v Poprade.

Na centra druhej formácie sme zaradili najdlhšie pôsobiaceho zámorského útočníka na slovenských klziskách, ktorým je opora Nitry Judd Blackwater. Spoľahlivý útočník má na krídlach spoluhráča spod Zobora Laneho Scheidlea a "Košičana" Evana Bropheyho, ktorý si zahral aj NHL.

Prečítajte si aj

Nebojí sa bitiek a chrčí ako grizzly, z NHL prišiel Selleck pod Urpín po titul

Do tretieho útoku sme zaradili ďalšieho Nitrania, Dylana Richarda a k nemu dvoch hokejistov pôsobiacich v maďarských tímoch. Prvým je Američan Jared Brown z MAC Budapešť, druhým nesmierne šikovný a technický Alexis Loiseau hrajúci za DVTK Miškolc. Zatiaľ sa ale bodov trápi.

Do poslednej formácie sa ideálne hodí najnovšia posila HC ´05 iClinic Banská Bystrica, fyzicky skvele disponovaný a hrou do tela nie len v AHL známy Eric Selleck, ktorý nastúpil aj v NHL. Na centri ho dopĺňa Chris Langkow z Budapešti a trojicu uzatvára Ryan Harrison (DVTK Miškolc), ktorý nastupuje hlavne ako stredný útočník.

Ako by podľa nás vyzerala najsilnejšia zostava z hráčov zo zámoria?

Skapski (Williams) - Vandane, Milam, Marshall, Miller, Morrison, McCormack, Versteeg, Crawford - Asselin, Faille, Higgs - Scheidl, Blackwater, Brophey - Brown, Loiseau, Richard - Selleck, Langkow, Harrison

Zoznam zámorských hráčov momentálne pôsobiacich v Tipsport lige:

Prečítajte si aj

TOP 7 hráčov, ktorí sú po minulej sezóne v Tipsport lige aktuálne bez klubu

Brankári: Mackenzie Skapski (HKM Zvolen), Stephon Williams (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Obrancovia: Davis Vandane (HKM Zvolen), Ben Marshall, Brenden Miller (HC ´05 iClinic Banská Bystrica), Jamie Milam, Jed Rusk, Nick Crawford (DVTK Jegesmedvék Miškolc), Scott Macaulay, Cameron Burt (MAC Budapešť), Jimmy McDowell (HC Košice), Kenney Morrison, Graeme McCormack, Mitch Versteeg (HK Nitra), Patrick Kudla, Mathieu Henderson (MHC Nové Zámky)

Pravé krídla: Eric Selleck, Guillaume Asselin (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Centri: Jared Brown (MAC Budapešť), Éric Faille, Brock Higgs (HC ´05 iClinic Banská Bystrica), Judd Blackwater (HK Nitra), Chris Langkow (MAC Budapešť), Ryan Harrison, Alexis Loiseau (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Ľavé krídla: Dylan Richard, Lane Scheidl (HK Nitra), Evan Brophey (HC Košice)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články