Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nebojí sa bitiek a chrčí ako grizzly, z NHL prišiel Selleck pod Urpín po titul

BANSKÁ BYSTRICA - V stretnutí HC ´05 iClinic Banská Bystrica proti MHK 32 Liptovský Mikuláš (7:2) debutoval kanadský útočník Eric Selleck, ktorý nastúpil v štvrtej formácii a zaznamenal jednu asistenciu. Po stretnutí odpovedal na otázky, avšak nedalo sa prepočuť, že jeho hlas je poriadne zaujímavý. 30-ročný krídelník znel ako keby rozprával medveď.
Zdroj: 29652
Zdieľajte:

Odohral si prvý zápas za Banskú Bystricu. Ako si sa cítil?

"Cítil som sa dobre, aj keď som mal za sebou dlhú cestu, takže som bol trochu uťahaný, ale mám za sebou dobrý zápas a skvelý štart v novom pôsobisku."

Aký bol zápas?

"Bolo to skvelé. Hrali sme proti silnému tímu, bol to dosť fyzický hokej. Celkovo to bolo rozdielne oproti Severnej Amerike, pretože fanúšikovia boli celý zápas poriadne hluční. Radosť hrať."

Prečítajte si aj

Dejiskom prvého Winter Classic bude Banská Bystrica

Čo hovoríš na atmosféru?

"Bola neuveriteľná. Nemohol som tomu uveriť. Odkedy prvýkrát padol puk na ľad, tak fanúšikovia neprestávali povzbudzovať. Naozaj je to úžasné miesto na hranie hokeja."

Čo očakávaš od tejto sezóny?

"Vyzerá to, že som prišiel do dobrej ligy. Chcem určite tímu pomáhať k fyzickej hre, smerom do ofenzívy. Cítim, že je tu veľmi dobrá partia, spoluhráči má výborne prijali a to je základ na ceste k víťazstvám."

Prečo si sa vlastne rozhodol prísť hrať do Banskej Bystrice?

"Počul som o tíme skvelé veci. Z Kanady poznám "Higgsyho", ktorý mi o živote tu rozprával. Taktiež som hrával so Stevenom Delisleom, ktorý tu bol minulý rok. Nastupovali sme spolu za Springfield. Od oboch som počul skvelé veci, tak som sa rozhodol prísť."

Čo vieš o slovenskom hokeji alebo tejto súťaži?

"Viem veľmi málo. Síce som o niektorých veciach počul, ale hlavne z toho, čo rozprávali ľudia. Som však rád, že som prišiel a že to tu môžem spoznať."

Prečítajte si aj

Nie je vicemajster ako vicemajster

Bol si už niekedy v Európe?

"Doposiaľ nikdy. Mám so sebou však manželku aj malú dcérku, takže to bude pre nás troch skvelé dobrodružstvo."

Mal si už čas pozrieť si mesto?

"Priletel som koncom pracovného týždňa, takže nejaký čas už bol. V sobotu sme počas dňa voľna boli sme obzrieť mesto, obchody."

Hlavný tréner je Kanaďan, takže výhoda?

"Rozhodne to pomôže. Predtým, ako som podpísal kontrakt sme spolu hovorili o tom, čo odo mňa bude vyžadovať a čo očakáva. To mi veľmi pomohlo."

Aký je tvoj osobný cieľ v sezóne?

"Chcem pomôcť tímu strieľať góly, hrať fyzicky, brániť oslabenia, proste robiť všetko pre to, aby sme vyhrávali a nakoniec vyhrali titul."

Prečítajte si aj

TOP 7 hráčov, ktorí sú po minulej sezóne v Tipsport lige aktuálne bez klubu

Ako by si sa opísal ako hokejista?

"Hrám fyzický hokej, ktorý je v Severnej Amerike typický a keď treba, tak sa pobijem. Snažím sa pomáhať v defenzíve a tiež by som povedal, že dobre korčuľujem."

V minulosti si hral v NHL. Aké to bolo?

"Odohral som tam tri zápasy. Bola to skvelá skúsenosť, niečo nezameniteľné."

Kto bol najlepší hráč, s akým si hral?

"Pravdepodobne Scott Upshall, s ktorým som hral na Floride. Ten bol vtedy naozaj výborný. A čo sa týka hráčov, proti ktorým som hral, tak určite Steven Stamkos a Martin St. Louis."

Nedá mi nespýtať sa. Čo máš s hlasom?

"Nič, proste je taký. Môj hlas je takýto už veľmi dlho. Zniem ako grizzly (smiech)."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články