Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 hráčov, ktorí budú pôsobiť v LNAH

OTTAWA - Pozreli sme sa na päť zaujímavých mien, ktoré budú pôsobiť v LNAH.
Zdroj: 29499
Zdieľajte:

Čo je LNAH?

Táto poloprofesionálna kanadsko-americká súťaž je známa hlavne mnohými bitkami, ktoré boli prakticky každozápasovou záležitosťou dlhé roky, dokonca sa v jednej sezóne držal neuveriteľný priemer troch bitiek na jeden zápas LNAH. Tieto časy sú už ale preč, momentálne ich je oveľa menej.

LNAH zaujala aj tým, že si do nej chodia na "staré kolená" zahrať mnohí známi hráči aj z NHL. Pôsobili v nej také esá ako Ryan Smith, Patrick Côté, Michel Picard, Stéphane Richer, Bobby Dollas, Guillaume Lefebvre, Garrett Burnett, Jesse Bélanger, Donald Brashear, Yves Racine, Anthony Stewart, Sylvain Blouin, Donald Brashear, Sébastien Caron, Mathieu Biron, Marc-André Bergeron, Sébastien Charpentier alebo aj Slováci Juraj Kolník či Michal Novák.

Prečítajte si aj

VIDEO Emócie k hokeju patria, nerobme z toho basketbal

Cédrick Desjardins (Jonquière Marquis)

33-ročný kanadský brankár nikdy nepôsobil mimo Severnej Ameriky. Rodák z Edmundstonu do NHL draftovaný nikdy nebol, ale do najlepšej ligy sveta sa predsa len dostal, aj keď len na chvíľu. Za Tampu Bay Lightning odchytal šesť stretnutí. Väčšinu seniorskej kariéry strávil v AHL, kde bol súčasťou Hamiltonu, Lake Erie, Norfolku či Syracuse.

Keven Veilleux (Rivière-du-Loup 3L)

Kanadský útočník je známy aj slovenským fanúšikom, keďže si zahral za dva kluby Tipsport ligy. V sezóne 2013/14 odohral šestnásť zápasov za HC ´05 iClinic Banská Bystrica (4+4), v ročníku 2016/17 potom 21-krát nastúpil za Duklu Trenčín (6+2). V roku 2007 si ho už v druhom kole draftu NHL všimol Pittsburgh Penguins, najvyššie ale nastupoval v AHL. Dlho pôsobila i v ECHL, krátko vo francúzskom Epinali. V LNAH ho čaká už jeho štvrtá sezóna. V tej minulej bol tretím najproduktívnejším hráčom základnej časti (16+32). Zaujímavé je, že ho predbehli iba kluboví spoluhráči, Marc-André Tourigny (71 bodov) a Marc-Olivier D'Amour (50 bodov).

Alexandre Giroux (Thetford Mines Assurancia)

37-ročný krídelník Alexandre Giroux sa po šiestich sezónach v Európe vracia do zámoria. Na konte má 48 stretnutí v NHL (6+6) za Columbus Blue Jackets, Edmonton Oilers, New York Rangers a Washington Capitals. Najväčšiu časť svojej seniorskej kariéry strávil v AHL, ktorú dvakrát vyhral. Šesť sezón odohral v Európe. V KHL nastupoval za Dinamo Riga a Medveščak Záhreb, vo švajčiarskej NLA zas za HC Ambrì-Piotta a Kloten Flyers. Uplynulý ročník strávil vo francúzskom Grenobli. Stal sa najproduktívnejším hráčom Ligue Magnus. V tíme Kanady sa trikrát zúčastnil Spengler Cupu, raz ho vyhral.

Prečítajte si aj

Lichanec ostal výmenou do Banskej Bystrice trochu prekvapený, okamžite naskočil do rozbehnutého vlaku

Maxime Macenauer (Thetford Mines Assurancia)

Podľa mena pravdepodobne najmenej známy hráč v tomto zozname, ale počas kariéry toho zažil tiež dosť. 29-ročný center alebo ľavý krídelník sa stal v roku 2007 draftovou voľbou Anaheimu Ducks v treťom kole. Defenzívne ladený ofenzívny hráč si ale najskôr prešiel cez QMJHL, ECHL aj AHL, aby v sezóne 2011/12 za "káčerov" nastúpil v najlepšej lige sveta 29-krát (1+3). Odvtedy sa medzi elitou už neukázal. Štyri roky po výmene hrával na farmách Montrealu Canadiens, v roku 2015 sa na dve sezóny presunul do Švajčiarska, kde nastupoval za Biel, Bern a SCL Tigers. V minulej sezóne hrával tiež za Thetford Mines Assurancia.

Eliezer Šerbatov (Berlin BlackJacks)

Izraelský útočník bol jednou z posíl, ktoré pritiahlo vedenie Slovana Bratislava v priebehu sezóny 2017/18. Za Slovan odohral 35 zápasov s bilanciou (1+3). Počas nej si ho fanúšikovia zamilovali a dlho sa rozhodoval, čo ďalej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články